fbpx
Blog

Met Teunisbloemolie afvallen?

teunisbloemen

Bestel hier  jouw Teunisbloemolie

Teunisbloemolie staat ook wel bekend onder de naam Efamol. De olie wordt steeds meer bekend. Tien jaar geleden had nog nauwelijks iemand gehoord van de Teunisbloem. De laatste jaren is Teunisbloemolie uitgegroeid tot een van de populairste producten.

Teunisbloemolie is een rijke bron van Gamma-linoleenzuur (GLA). De olie wordt gewonnen uit de zaden. Niet alleen heeft de olie een positieve werking op de huid, ze verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk en verlicht artritis. Het geneest of verbetert eczeem, gaat acne tegen (met zink), het kalmeert hyperactieve kinderen en maakt de vingernagels sterker. Ook werkt het goed tegen katers en kun je gewicht verliezen zonder dat je een dieet hoeft te volgen.

Afvallen met teunisbloemolie

Volgens Dr. David Horrobin van het Institute for Innovative Medicine in Montreal, kan Teunisbloemolie mensen met overgewicht en stofwisselingsproblemen helpen om af te vallen.

Dat constateerde hij aan de hand van een onderzoek met vrijwilligers. Ondanks dat het voor deze mensen normaal gesproken moeilijk is om gewicht te verliezen, verloor bijna 50% van zijn vrijwillige proefpersonen gewicht toen ze teunisbloemolie namen. Dit was zonder een dieet te volgen.

Hiervoor worden twee redenen aangedragen:

  • Speciale, van Teunisbloemolie afgeleide Prostaglandines, activeren een sluimerend type lichaamsvet, ook wel bruin vet genoemd. Deze Prostaglandines geven dat ‘bruin vet’ een signaal om sneller kilocalorieën te verbranden.
  • Andere, van Teunisbloemolie afgeleide Prostaglandines, bevorderen de afdrijving van natrium uit de lichaamscellen. Normaal gesproken verbruikt deze activiteit 20% van de energie in het lichaam. Wordt deze activiteit extra gestimuleerd, dan stijgt het energieverbruik zonder enige fysieke inspanning. In een onderzoek, waarbij de afdrijving van natrium met 60% was gestegen, stelde men een gewichtsafname vast van 9 à 11 kilo in 6 weken tijd.

Bestel hier  jouw Teunisbloemolie

Dosering

De dosis Teunisbloemolie loopt tot een maximum van 3000 mg per dag. Meestal neemt men drie keer twee capsules van 500 mg. Sommigen hebben al baat bij 500 mg per dag. Iedereen dient dan ook voor zichzelf de meest geschikte dosering te vinden, door te experimenteren. Je begint met een lage dosis en verhoogt deze geleidelijk. Het verschil is binnen enkele dagen of zelfs uren te merken, afhankelijk van het probleem. Vraag naar meer informatie bij jouw Deynique schoonheidsspecialiste.

Let op:

Teunisbloemolie mag niet gebruikt worden bij epilepsie of manische depressiviteit. Ook wanneer je corticosteroïden gebruikt geldt er een kanttekening: het gebruik van corticosteroïden verstoort de werking van de olie waardoor het geen effect zal hebben.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.