verstopte poriën

Huidproblemen als mee-eters en verstopte poriën vertonen zich allebei als een zwart puntje. Ze zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden: is het nu een mee-eter of een verstopte porie?

Veel mensen knijpen hun neus kapot om ze weg te krijgen. Daarnaast wordt tegenwoordig vaak een black mask gebruikt. Dit is een hip, radicaal masker dat je op de neus of een ander gedeelte in het gezicht smeert om mee-eters te verwijderen.

Beschadigen van de huid

Het idee van een ‘schone’ huid is fijn. Het gebruiken van het zwarte plak-masker zelf, of het knijpen in de neus is minder fijn. Je beschadigt de huid met het knijpen in de neus en met het verwijderen van het zwarte masker trek je al snel de huid kapot. Zo ontstaan er dus alleen maar nieuwe huidproblemen. Jammer en onnodig: het zijn vaak niet eens mee-eters op je neus, maar gewoon verstopte poriën.

Verstopte porie

Deze verstopte poriën zijn grovere poriën waar talg in zit. Wanneer de talg wordt blootgesteld aan zuurstof, gaat deze oxideren en kleurt de bovenkant van het talg donker, waardoor het lijkt op een mee-eter. Deze is namelijk ook zwart van kleur.

Voordat je dus de radicale, extreme en pijnlijke black mask op je neus smeert met alle gevolgen van dien, kun je beter een huidspecialiste laten beoordelen of die zwarte puntjes niet slechts verstopte poriën zijn.

Neem hier contact op met een Deynique huidexpert bij jou in de buurt

Aanpak van huidproblemen zoals verstopte poriën

Wanneer het verstopte poriën zijn, kun je dit heel gemakkelijk en huidvriendelijk aanpakken. Het aanpakken en vervolgens voorkomen van veel huidproblemen zoals verstopte poriën, maar ook puistjes, doe je met een Wash Cleanser. Deze intensieve reiniger gebruik je om je gezicht mee schoon te maken en overtollig talg te verwijderen. Als je het écht goed wilt aanpakken, kun je de Age Defender erbij gebruiken.

De Age Defender zorgt aan de hand van trillingen in combinatie met de Wash Cleanser voor een intensievere reiniging, waardoor de huid zacht en egaal wordt en is heel makkelijk in gebruik. Deze is er voor zowel vrouwen als mannen en je kunt hem zelfs onder de douche gebruiken.

Benieuwd naar de oplossing voor andere huidproblemen?

Benieuwd hoe je andere huidproblemen behandeld? Bijvoorbeeld een slappe huid of pigmentvlekken?