fbpx
Blog

Ministers Schippers

Krijgt Schippers haar zin en mag jij straks geen IPL/laserbehandelingen meer doen?

Voer jij als schoonheidsspecialiste wel eens IPL of laserbehandelingen uit? Dat kan gaan veranderen als minister Schippers haar zin krijgt! Zij wil namelijk dat alleen artsen en BIG-geregistreerde huidtherapeuten deze behandelingen nog mogen doen. Volgens de minister zou dit veiliger zijn. Volgens A NBOS, de Nederlandse beroepsorganisatie voor schoonheidsspecialisten, brengt dit juist onnodige kosten met zich mee. Niet alleen voor de schoonheidsspecialistes maar ook voor de klanten. Raak jij straks ook je klanten kwijt?

Patiëntveiligheid van Schippers is schijnveiligheid

Volgens minister Schippers staan patiëntveiligheid en kwaliteit voorop. Volgens haar zitten er teveel risico’s aan IPL en laserbehandelingen. Om onnodige schade te voorkomen zouden alleen artsen en huidtherapeuten deze behandelingen nog uit mogen voeren. Zij moeten daar dan wel een speciale opleiding voor hebben gehad.

Maar is dit voor de klant echt veiliger dan wanneer je je bij de schoonheidsspecialiste laat behandelen met IPL of laser? Bijvoorbeeld om pigmentvlekken of couperose aan te pakken of om ongewenste haartjes tegen te gaan. Bij schoonheidsspecialistes maken deze behandelingen een groot deel uit van hun opleiding. Daarnaast heeft ANBOS er een aantal jaren geleden voor gezorgd dat er extra aandacht kwam voor veiligheid, hygiëne en arbeidsomstandigheden. Je laten ontharen door een arts die maar af en toe laserbehandelingen uitvoert hoeft dus helemaal niet veiliger te zijn dan een behandeling door een schoonheidsspecialiste!

Schoonheidsspecialistes verliezen 90 miljoen euro!

Als het wetsvoorstel van minister Schippers wordt aangenomen verliest de branche zo’n 90 miljoen euro. Schoonheidsspecialistes zullen klanten verliezen doordat ze minder behandelingen uit mogen voeren. Ook is er geïnvesteerd in apparatuur die niet meer gebruikt kan worden en zit je als schoonheidsspecialiste straks met een goede opleiding waar je niets mee kunt. Dat is zonde en oneerlijk!

Wat gebeurt er met de klanten?

Wat gebeurt er met de klanten die niet meer bij hun schoonheidsspecialiste terecht kunnen voor een IPL of laserbehandeling? Worden zij netjes opgevangen? Dat is ook niet het geval. Er zijn namelijk te weinig huidtherapeuten in Nederland om aan de vraag te voldoen. Ook betekent de medicalisering van de behandelingen dat ze onnodig duur worden en dat de drempel voor een ontharingsbehandeling veel hoger komt te liggen. Kortom, het wetsvoorstel is voor geen enkele partij voordelig.

Petitie

Vorig jaar stelde ANBOS een petitie op tegen de wet van Schippers. Deze leverde ruim 26.000 handtekeningen op. De petitie is aangeboden en nu is het afwachten wat de minister ermee gaat doen.

Hopelijk maakt ze een verstandig besluit en mag jij nog steeds je IPL en laserbehandelingen uitvoeren. Dat is voor iedereen de beste optie en zorgt ervoor dat jij niet onnodig klanten verliest!

 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.