fbpx
Blog

SCM Massage

scm-roller

SCM Bindweefsel Massage tegen een slappe huid 

Last van een slappe huid? Een nieuwe manier om huidverbetering te krijgen d.m.v. twee rollers die in de diepte de SUPCUTANE MATRIX bewerken en zo blokkades opheffen, na één behandeling al mooi resultaat.

Wallen en kringen onder je ogen

Door verhardingen in het bindweefsel en spanning op de mimische spieren ziet het gezicht er vaak ouder uit dan deze in werkelijkheid is. Naar mate we ouder worden raken lymfevaten verstopt en ontstaan er kringen en/of wallen onder de ogen. Als ook de energiebanen niet meer optimaal functioneren en dat gebeurd ook tijdens het ouderdomsproces wordt het tijd dat je in gaat grijpen. De oplossing voor dit euvel ligt voor het grijpen. Om goed te begrijpen waar en hoe een slappe huid door huidveroudering kan ontstaan, volgt hier een korte uitleg over “bindweefsel” ook wel “fascia” genoemd.

Fascia

Fascia is het bindweefsel dat ondersteuning en bescherming geeft aan de vorm van het lichaam. Jaren lang is bindweefsel enkel als opvulling en ondersteuning gezien door de wetenschap. Sinds enige tijd in “men” hiervan terug gekomen want er is weldegelijk een samenwerking in het bindweefsel wat invloed heeft tussen het zenuwstelsel en de psyche die ons lichaam aanstuurt. Dit kun je terug vinden op Wikipedia Fascia. De conclusie die we hier uit kunnen trekken is dat het belangrijk is om ons bindweefsel zo soepel mogelijk te houden. Neem met regelmaat een bindweefsel massage zodat stress, wat overigens één van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is, direct geëlimineerd wordt en spanning in het bindweefsel geen of weinig kans krijgt zich vast te zetten.

Waardoor ontstaan blokkades in het bindweefsel?

Zoals we net boven al gelezen hebben is stress een hele grote boosdoener, stress is eigenlijk een sluipmoordenaar van alle functies in het lichaam. Belangrijk voor iedereen die het gevoel heeft dat stress de overhand neemt…neem direct maatregelen! Dat kan zijn door voldoende mineralen tot je te nemen tot en met van baan veranderen, daar zit natuurlijk heel veel tussen. Andere oorzaak van bindweefsel verklevingen, is versuikering.

 

Giftig goedje

Geraffineerde suiker, is het meest giftige goedje wat je maar tot je kunt nemen. Indien er veel suiker of lege koolhydraten genuttigd worden ontstaat al op zéér jonge leeftijd onnodige rimpelvorming door verkleving in het bindweefsel. Wat we nu gelezen hebben zijn alleen maar feiten die bijna iedereen wel eens gelezen heeft of van gehoord heeft. Hoe gaan we hier mee om, dat is een gewetens vraag, deze mag je zelf invullen! Wat je wel moet weten is hoe kom je van een slappe huid af in je gezicht en op je lichaam.

Subcutane matrixmassage tegen een slappe huid

Bij een geschoolde schoonheidsspecialiste kun je door middel van twee stevige rollers een SCM massage uit laten voeren, deze afkorting staat voor SUBCUTANE MARTRIXMASSAGE. Deze rollers pakken het bindweefsel in de diepte op, kneed het als het ware en laat het weer los. Voorafgaande zal de huid altijd eerst opgewarmd worden, zodat de mimische spieren soepeler worden en het minder pijnlijk zal zijn. Vaak zullen de eerste paar keren pijnlijk aanvoelen, maar al snel zal je versteld staan van het resultaat en als heerlijk ervaren worden.

Eerst worden de lymfe banen in de hals vrij gemaakt van blokkades, daarna krijg je een enorme intensieve behandeling met de speciaal ontwikkelde rollers die het bindweefsel bewerken. Vervolgens worden de specifieke probleem plaatsen behandeld zoals plooitjes rond de mond, neuslippenplooi, voorhoofd, en de ogen. Er ontstaat nu een prachtige doorbloeding in het gezicht waardoor er veel makkelijker werkstoffen die van buiten af gegeven worden opgenomen kunnen worden door de huid. Tevens wordt de aanmaak van collageen en elastine bevorderd, de cel productie wordt geactiveerd waardoor je huid weer gaat stralen. In het kort samengevat: nieuwe massage techniek- wellness gevoel en regeneratie in één- maakt bindweefsel los en verstevigt- triggerpoints lossen op- zet de doorbloeding aan- zet de lymfe aan- gaat versuikering tegen- betere opname transport van voedingsstoffen.

Lelijke putjes in je billen

Naast deze speciale salon behandeling voor het gezicht is er ook een mogelijkheid voor slappe huid van lichaam. Hiervoor is een speciale roller ontwikkeld doe grote hoeveelheden bindweefsel op kan pakken en weer los laat. Omdat je hier niet met tere mimische spieren aan het werk bent is het heel makkelijk om dit thuis zelf te doen. Dit helpt om lelijke putjes in je billen te verminderen omdat je de doorbloeding direct op gang brengt. Wel zal dit in het begin erg pijnlijk zijn maar de aanhouder wind het altijd! Deze kan zelfs onder het douche ingezet worden, kan eigenlijk altijd en overal. De schoonheidsspecialiste die de SCM massage uitvoert heeft deze roller in de verkoop samen met een body crème die tevens werkstoffen aanbrengt om de doorbloeding zo lang mogelijk te activeren en dat we ’s zomers zonder problemen van een slappe huid weer in ons badpak staan : )

Meer weten over het behandelen van een slappe huid?

Benieuwd naar de oorzaken, behandelingen en het tegengaan van een slappe huid? Lees hier meer over een slappe huid. Heb je last van of ben je benieuwd naar het behandelen van andere huidproblemen? Kijk dan ook eens op huidproblemen.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.