fbpx
Blog

Rimpels en slappe huid door afvallen

Rimpels door afvallen

Ben je aan het afvallen, of ben je van plan om gewicht te verliezen? Let dan goed op, op welke manier dat je dit doet. Vaak beginnen mensen aan een crashdieet, waardoor ze veel afvallen in een korte tijd. Dit is vervolgens weer terug te zien in het gezicht. De belangrijkste oorzaak is het verlies van onderhuids vet. Rimpels en fijne lijntjes zijn ineens veel beter zichtbaar, doordat ze niet meer worden ‘opgevuld’. De huid wordt minder strak en daardoor slap. Je huid krijgt geen tijd om te wennen aan de gewichtsafname.

Vooral in de loop der jaren heeft je lichaam steeds meer moeite met aanpassen aan veranderingen. De huid gaat minder collageen aanmaken en verliest de rek en de elasticiteit. Er kan versuikering plaatsvinden, waardoor de huid ‘stugger’ wordt. Door langzamer gewicht te verliezen geef je je huid wél de kans om aan veranderingen te wennen. Op de juiste manier afvallen heeft de volgende voordelen:

  • Het is veel beter vol te houden
  • Wanneer je op het streefgewicht bent en weer ‘normaal’ gaat eten, kom je niet zo snel weer aan
  • De huid went aan veranderingen en past zich daardoor beter aan
  • De huid krijgt geen last van oneffenheden, want dit gebeurt vaak als je snel afvalt in een korte tijd
  • Het is veel gezonder voor je lichaam
  • Je mentale gesteldheid lijdt er niet onder
  • Het gezicht blijft zijn natuurlijke ‘glow’ behouden

Voorzorgsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat je huid er tóch goed uit blijft zien tijdens het afvallen, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee kunt houden:

Massage en oefeningen

Oefeningen en behandelingen voor je huid zorgen ervoor dat rimpels en fijne lijntjes minder snel de kans krijgen om zich te vormen. De huid blijft zo flexibel en je gezichtsspieren worden verstevigd. Lees hier hoe je een gezichtswork-out doet. Ook kun je met de SCM roller gemakkelijk je gezichtsspieren en het bindweefsel masseren. Dit gaat versuikering en verklevingen tegen. Dit is naast de versteviging van versoepeling van spieren en bindweefsel, ook goed voor de doorbloeding.

Niet roken

Als het gaat om een slechte huid en rimpels, is roken een van de grootste boosdoeners. Als je rookt maakt je lichaam namelijk veel minder collageen en elastine aan, die je huid stevig en elastisch maken. Van het roken wordt je huid dof, grauw en rimpelig. Hoe eerder je stopt met roken, des te beter. Niet alleen voor de huid, maar ook voor de gezondheid.

De juiste verzorging

Het minste wat je kunt doen is je huid verzorgen met de juiste producten die bij jouw huid passen. Zo blijft de huid gezond en ontstaan er minder snel droogte, oneffenheden en huidveroudering. Vooral wanneer je een droge of vochtarme huid hebt, is het belangrijk dat je een crème gebruikt die het vocht bindt. Daarnaast is het zeer belangrijk dat je de huid goed schoon houdt, zodat niet alleen onreinheden verdwijnen, maar ook dode en oude huidcellen worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de opperhuid niet verdikt en de huid flexibel blijft. Wanneer de huid verdikt, ontstaan er sneller en makkelijker rimpels. Vraag eens naar een persoonlijk verzorgingssysteem bij een Deynique specialiste. Hiermee reinig je de huid én verzorg je de huid op de juiste manier die voor jou van toepassing is. Het systeem is aangepast op jouw huid, dus een betere verzorging kun je je niet wensen.

Toch rimpels en lijntjes

Het kan zijn dat je na het verliezen van de kilo’s ontzettend blij bent met je lichaam, maar dat je ondanks de nodige maatregelen tóch niet gelukkig bent met je huid. Een behandeling bij de schoonheidsspecialiste kan de huid een enorme boost geven, waardoor het nét dat beetje krijgt wat het nodig heeft. Zo kan een zuurstofbehandeling bijvoorbeeld een groot verschil maken. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw Deynique schoonheidsspecialiste.

 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.