Couperose in het gezicht

COUPEROSE BEHANDELEN

Kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) in het gezicht gaan open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden. Wanneer ze beschadigen, blijven ze open staan en blijft er bloed doorheen stromen. Bij couperose is sprake van beschadigde haarvaatjes.

Een couperose huid heeft rode draadjes, streepjes of spinnetjes op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Het is volkomen onschuldig maar kan klachten geven bij onder meer grote temperatuurverschillen, inspanning of stress. Veel voorkomende ongemakken zijn jeuk, tintelingen, prikkelingen en branderigheid.

Heb je last van couperose en ben je op zoek naar een manier om het te verminderen? Neem dan vandaag nog contact op met een Deynique schoonheidssalon voor een intake. Zij beschikken over effectieve Deynique huidbehandelingen en verzorgingsproducten die jouw huid op een natuurlijke manier kunnen verbeteren.

ONSTAAN VAN COUPEROSE

Couperose kan soms ontstaan als gevolg van rosacea. Rosacea is een chronische aandoening waarbij een ontstekingsreactie van de huid plaatsvindt. Couperose ontstaat echter vaker door factoren als ouderdom, hormonale veranderingen, overmatige blootstelling aan zonlicht en alcoholgebruik. Daarnaast kan het ook een erfelijke aandoening zijn.

Iets minder dan de helft van alle vrouwen van 40 jaar of ouder met een licht huidtype, krijgt in meer of mindere mate last van couperose. Couperose komt relatief meer voor bij mensen met een dunne huid en zwakke haarvaten.

BEHANDELING VAN COUPEROSE

Bij een couperose huid zijn de haarvaatjes beschadigd maar is er ook sprake van blokkades. Zeker na inspanning is de huid rondom de couperose, zoals bij de mond en ogen, bijna altijd bleek. Dit betekent dat er weinig activiteit in de huid aanwezig is.

Een Deynique schoonheidsspecialiste kan met een effectieve huid behandeling de blokkades opheffen door de gebieden te activeren waar de doorbloeding te laag is. Dit kan onder meer door middel van een scrub. Na verloop van tijd wordt de doorstroming beter en de couperose minder vurig.

DEYNIQUE SCHOONHEIDSSALONS

Couperose is onontkoombaar, maar met Deynique kun je een verbluffend resultaat bereiken. Zeker als de couperose-huidbehandeling in de salon wordt gecombineerd met werkzame stoffen die de haarvaten verstevigen. Juist de combinatie van behandelingen en producten is de kracht van ons merk. Het effect is synergetisch: samen bereiken ze meer dan afzonderlijk.

Wil je ook geholpen worden door een professionele schoonheidsspecialiste die de oorzaak in plaats van de symptomen van een huidprobleem aanpakt? Kijk dan op zoek specialiste voor een Deynique salon bij jou in de buurt.

TIPS

Wees matig met warme dranken, kruidig eten en alcohol. Bescherm je huid altijd met een anti-zonnebrandcrème en bescherm de huid voldoende om weersinvloeden op te vangen. Vermijd grote temperatuurwisselingen. Een sauna bezoek kan de couperose verergeren, net als het gezicht wassen met erg heet of erg koud water.

ANDERE HUIDPROBLEMEN?

Deynique biedt naast oplossingen voor couperose ook oplossingen voor andere huidproblemen. Heb je bijvoorbeeld last van een pigmentvlekken of rimpels? Lees hier welke behandelingen Deynique aanraadt, wat de oorzaken zijn en welk advies Deynique geeft om de oorzaken van deze en andere huidproblemen aan te pakken.

  • Droge huid
  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Slappe huid