fbpx
Blog

Couperose

Couperose

Als je last hebt van couperose, dan zijn de bloedvaatjes in het gezicht blijvend verwijd. De bloedvaatjes, ook wel teleangiëctastieën genoemd, liggen net onder de huidoppervlakte. Om het lichaam op temperatuur te houden, gaan de vaatjes open en dicht. Echter wanneer ze beschadigd zijn, blijven ze open staan en stroomt er continu bloed doorheen, wat vaak voor rode wangen zorgt. Het verschijnsel komt vaak voor bij mensen met een blanke huid en is volkomen onschuldig, maar het kan ontzettend vervelend zijn. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Couperose komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen en zorgt voor een zeer gevoelige huid.

Oorzaken van couperose

Door het verouderen van de huid, wordt de huid dunner en beschadigt deze sneller. Hierdoor worden ook kleine haarvaatjes in het gezicht duidelijker zichtbaar. Andere oorzaken van couperose kunnen zijn:

  • Erfelijkheid
  • Te veel blootstelling aan UV-stralen
  • Huidtype; mensen met lichtere huidtypen hebben meer aanleg voor couperose
  • Gebruik van crèmes of zalven op het gezicht die corticosteroïden bevatten
  • Temperatuurschommelingen en warmte (ook sauna’s)
  • Alcoholgebruik en pittig voedsel

Couperose of Rosacea

Je kunt couperose herkennen door met de vingertop op het vaatje te drukken. Hierdoor verdwijnt de rode huid eventjes, om na een paar tellen weer helemaal terug te keren. Klachten kunnen ook voorkomen in de vorm van branderigheid, een droge huid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Let wel op: couperose is niet hetzelfde als de aandoening rosacea. Rosacea zijn ontstekingen in de huid waarbij er ook andere verschijnselen voorkomen, als: rode bultjes, puistjes en zwellingen; bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

Behandeling

Couperose kan onderdeel zijn van het huidverouderingsproces. Een remedie waarbij couperose helemaal verdwijnt is er niet, maar er zijn wel enkele behandelingen die helpen om het minder zichtbaar te maken en de hevigheid van de verschijnselen te verminderen. Begin met het vermijden van zoveel mogelijk prikkels waardoor bloedvaatjes kunnen gaan uitzetten. Bescherming tegen externe factoren zoals UV-stralen en het verminderen van alcoholgebruik kan al veel doen.

Daarnaast kun je het bindweefsel verstevigen, met de SCM massagerollers voor thuis, of een bindweefselmassage van een Deynique schoonheidsspecialiste. Ook is er de Anti Couperose crème van Deynique, ter bescherming en verzachting. Er zijn nog enkele andere methodes die je kunt inzetten. Meer daarover weten? Neem contact op met een van de Deynique Schoonheidsspecialistes. 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.