verstopte porie

Huidproblemen: Geen mee-eter maar verstopte porie

Huidproblemen als mee-eters en verstopte poriën vertonen zich allebei als een zwart puntje. Ze zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden: is het nu een mee-eter of een verstopte porie?
teunisbloem afvallen

Met Teunisbloemolie afvallen?

Teunisbloemolie is een rijke bron van Gamma-linoleenzuur (GLA). De olie wordt gewonnen uit de zaden. Niet alleen heeft de olie een positieve werking op de huid, ze verlaagt het cholesterolgehalte en nog veel meer.
slaaptekort

Te weinig slaap zorgt voor een oude, slappe huid

Als je weinig slaapt, krijg je sneller een oude en slappe huid. Niet voor niets wordt een dutje weleens een schoonheidsslaap genoemd. Maar wat gebeurt er precies tijdens je slaap?
goud in huidverzorging

Goud in cosmeticaproducten tegen huidproblemen

Goud vertraagt het verouderingsproces van de huid, het helpt tegen een droge huid en het vermindert rimpels. Je kunt je daarom wel voorstellen dat goud wordt gezien als een waar juweel onder de verzorgingsproducten.

Wat is bindweefsel en waar dient het voor?

Door het bindweefsel te masseren, vindt er celvernieuwing plaats en kan het ouderdomsproces worden vertraagd. Maar wat is bindweefsel nu eigenlijk en waarom hebben we het?
littekens puistjes

Huidproblemen zoals littekens van puistjes, verdwijnen ze nog wel?

Als je een puistje hebt gehad, kan dat nog lang zichtbaar blijven met een litteken. Maar hoe lang duurt het voordat het plekje eindelijk weg is? En wat kun je er zelf aan doen om het te laten verdwijnen?
gerstekorrels oog

Gerstekorrels door een droge huid?

Een klein, wit, hardnekkig bultje in het gezicht dat je niet zomaar weg krijgt. Hoe ontstaat een gerstekorrel en hoe pak je het precies aan?
huidproblemen

Hoe je huidproblemen aanpakt bij de oorzaak

Onkruid kun je weghalen, maar als je het niet aanpakt bij de wortel, komt het steeds weer terug. Ook met huidproblemen werkt het zo: je kunt even smeren met een zalfje zodat de jeuk weggaat, maar hoe pak je die huidproblemen aan bij de échte oorzaak?
Ontbijttaart

Suikerrimpels

Suiker hecht zich aan collageen, wat ervoor zorgt dat de celvernieuwing wordt belemmerd. Zo krijg je de sneller rimpels. Maar hoe kun je daarop inspelen?
E olie voor huidveroudering

Huidveroudering

Alleen de oppervlakte insmeren met een crème is niet genoeg om huidveroudering uit te stellen. De werkstoffen diep in de huid door laten dringen is de sleutel tot een mooie, gezonde huid. Maar hoe doe je dat?