fbpx
Blog

Reinig je gezicht ook als je geen make-up draagt

Vertel je klant waarom ze haar gezicht ook goed moet reinigen als ze géén make-up draagt:

Wanneer je geen make-up draagt, moet je de huid nog steeds goed reinigen. We zien vaak in de praktijk dat nog veel vrouwen denken dat een plens water in het gezicht voldoende is, wanneer ze geen make-up dragen. Maar dat is zeker niet het geval.

“Ik draag geen make-up, dus ik hoef toch geen reiniger te gebruiken?”

Niet schoon met alleen water

Om te beginnen, is onze huid een uitscheidingsorgaan. ‘s Nachts komt alles wat het lichaam afvoert aan stoffen, naar buiten. Dit blijft op de huid liggen, totdat het wordt schoongemaakt. Daarbij transpireren we en blijft het zout op de huid liggen. Enkel met water afspoelen is niet voldoende, want het talg wat onze huid produceert, is een soort vetlaagje. Probeer maar eens een vette pan schoon te maken met alleen water. Net zoals de pan, krijg je de huid met alleen water niet schoon.

Daarbij komt dat water chloor- en kalkresten bevat. Het duurt 2 uur voordat de pH-waarde weer gestabiliseerd is. Wanneer je de huid schoonmaakt met een reiniger, zorg je ervoor dat alle onreinheden en ongewenste stoffen van de huid verdwijnen.

Verouderingsproces versnelt

Daarbij wordt ook het verouderingsproces versneld wanneer je de huid niet reinigt. Als talg, zout, chloor, kalk en dode huidcellen blijven liggen op de huid, wordt de hoornlaag (de buitenste huidlaag) dikker en stugger. Zo wordt de huid steeds minder flexibel en ontstaat er eerder huidveroudering dan normaal. Rimpels, verslapping, lijntjes en andere tekenen van huidveroudering steken eerder de kop op, terwijl dit makkelijker uit te stellen is.

Natuurlijk is het makkelijker om de huid snel te ‘reinigen’ met een plas water of een simpel reinigingsdoekje. Maar daarmee worden niet alle afvalstoffen verwijderd en versnelt het verouderingsproces op den duur. Leg daarom je klant dus goed uit waarom ze haar huid goed moet reinigen, ook als ze geen make-up draagt. Leg uit wat de consequenties zijn en maak haar bewust van de voordelen ervan.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.