Blog

17 januari 2019

Reinig je gezicht ook als je geen make-up draagt

Waarom je ook je gezicht goed moet reinigen als je géén make-up draagt:

Wist je dat wanneer je geen make-up draagt, je de huid nog steeds goed moet reinigen met een cleanser en een freshner? Veel vrouwen denken dat wanneer ze geen make-up dragen, een plens water in het gezicht voldoende is om het gezicht schoon te maken. Maar dat is zeker niet het geval.

“Ik draag geen make-up, dus ik hoef toch geen cleanser te gebruiken?”

Niet schoon met alleen water

Om te beginnen, is onze huid een uitscheidingsorgaan. ‘s Nachts komt alles wat het lichaam afvoert aan stoffen, naar buiten. Dit blijft op de huid liggen, totdat het wordt schoongemaakt. Daarbij transpireren we en blijft het zout op de huid liggen. Enkel met water afspoelen is niet voldoende, want het talg wat onze huid produceert, is een soort vetlaagje. Probeer maar eens een vette pan schoon te maken met alleen water. Net zoals de pan, krijg je de huid met alleen water niet schoon.

Daarbij komt dat water chloor- en kalkresten bevat. Het duurt 2 uur voordat de pH-waarde weer gestabiliseerd is. Wanneer je de huid schoonmaakt met een wash-cleanser en een freshner, zorg je ervoor dat alle onreinheden en ongewenste stoffen van de huid verdwijnen.

Verouderingsproces versnelt

Niet alleen is de huid op deze manier niet schoon, maar wordt ook het verouderingsproces versneld. Als talg, zout, chloor, kalk en dode huidcellen blijven liggen op de huid, wordt de hoornlaag (de buitenste huidlaag) dikker en stugger. Zo wordt de huid steeds minder flexibel en ontstaat er eerder huidveroudering dan normaal. Rimpels, verslapping, lijntjes en andere tekenen van huidveroudering steken eerder de kop op, terwijl je dit makkelijk kunt uitstellen.

Wil je weten hoe jij je huid het beste kunt verzorgen? Neem contact op met een Deynique schoonheidsspecialiste.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.