fbpx
Blog

Hoe je huidproblemen aanpakt bij de oorzaak

geïrriteerde huid

Wanneer je last hebt van huidproblemen, is dat erg vervelend. Niet alleen is de jeuk, pijn of irritatie vervelend, maar ook wanneer het zich op goed zichtbare plekken bevindt zoals het gezicht, kun je er behoorlijk onzeker van worden.

De eerste ‘logische’ stap die je bij huidproblemen zou maken, is naar de dokter of dermatoloog stappen. Je krijgt dan vaak een zalfje of medicijn, maar deze bestrijden slechts de symptomen, niet de oorzaak van het probleem. Het huidprobleem verdwijnt dan even, maar hetgeen waardoor je de klachten hebt gekregen, is nog steeds aanwezig en de klachten zullen later weer terugkeren. De oorzaak kan bijvoorbeeld een allergie zijn, of door een verkeerde werking van het eigen lichaam of (vaak) door een verstoorde darmconditie.

Belangrijk is dus dat je het probleem bij de wortels aanpakt. Dit duurt misschien iets langer dan wanneer je een zalfje smeert, maar het is het voor de rest van je leven absoluut waard.

De huid zelf laten werken

De eerste stap en het concept van Deynique draait om een zeer belangrijk doel: de huid zelf te laten werken en te activeren. Wanneer de huid droog is, moet er met behulp van de juiste producten voor worden gezorgd dat het systeem van de huid dit probleem zélf oplost. Wanneer je dit niet doet, blijft je huid altijd afhankelijk van externe middelen waarbij je meteen meer huidproblemen krijgt als je het even niet gebruikt. Kijk bijvoorbeeld naar de bekende paraffineverslaving: wanneer je een product gebruikt met paraffine, worden de talgkliertjes lam gelegd. Dit komt doordat je lichaam denkt dat het zelf niets meer hoeft te doen om het vet te houden. Zo blijft het vaseline nodig hebben en wanneer je stopt met het gebruiken, wordt het alleen maar erger.

Zo wordt er bij huidproblemen en veroudering aan de hand van de juiste producten op maat (op basis van aloë vera) voor gezorgd dat de huid diep gereinigd wordt, waarna de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en collageen wordt gestimuleerd.

Huidproblemen oplossen met voeding en supplementen

Je huid is de spiegel van je gezondheid. Bij vrijwel iedereen met huidklachten, kun je zeggen dat er iets onder de motorkap rammelt. Een slechte darmfunctie is een belangrijke oorzaak van huidproblemen. Geen klachten waarbij je je echt ziek voelt, maar die wel invloed hebben op je huid, met als gevolg puistjes, eczeem of een droge huid. Je kunt je voeding aanvullen met de juiste middelen. Met behulp van de volgende producten zorg je voor de juiste toevoeging op je dagelijkse maaltijd:

1. Kiowa-powerthee

De belangrijkste kruiden worden in Kiowa kruidenthee bij elkaar gebracht en vormen samen een toevoeging op onze dagelijkse maaltijd. De thee bevat niet alleen de kruiden en anti-oxidanten, maar ook vitamine A, B, C, en E. Dit is zeer goed voor het darmstelsel. De kruiden bevorderen de spijsvertering op een natuurlijke manier, de verklevingen in de darmen worden verminderd en het opnamevermogen in de darmen van gezonde voedingsstoffen wordt verbeterd. Daarnaast helpt de thee met het afdrijven van vocht, vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan. Het verhoogt de weerstand, onderdrukt hongergevoel, ondersteunt bij stress en vermoeidheid en vermindert een opgeblazen gevoel.

2. Aloe Vera Vitae Drank

Aloe Vera Vitae Drank bevat veel bitterstoffen, vitamine, mineralen en spoorelementen. Deze helpen het lichaam te ontslakken, ontgiften en de bacteriën in evenwicht te brengen. De drank doodt schimmels, zorgt voor sterke nagels en haren, is goed voor de lever, regenereert de huid en stimuleert de stofwisseling. De werkstoffen werken vanuit je darmen door naar het hele lichaam en geven zelfs zichtbaar resultaat aan de buitenkant. Elke ochtend een borrelglaasje Aloe Vera Vitae Drank maakt je lichaam niet alleen sterker, maar ook gezonder. Alle belangrijke voedingstoffen worden namelijk nóg beter opgenomen in het lichaam.

3. Teunisbloemolie

Teunisbloemolie staat ook wel bekend onder de naam Efamol en is een rijke bron van gamma-linoleenzuur (GLA). Het lichaam maakt GLA van essentiële vetzuren (EFA’s). Essentiële vetzuren hebben allerlei functies in het lichaam, waarvan de aanmaak van prostaglandine (een hormoonachtige stof) een van de belangrijkste is. Prostaglandine zijn goed voor onze weerstand, houden de bloedvaten op spanning en bevorderen de spijsvertering en de hersenfunctie. Of je nu huidproblemen hebt, gewrichtsklachten of wilt afvallen: de teunisbloemolie is voor uiteenlopende doeleinden inzetbaar.

Je gebruikt de olie bij de volgende huidklachten: huidschilfers, roodheid van de huid, eczeem, psoriasis, droge huid, maar je krijgt er over het algemeen ook een mooiere huid van. Bij Deynique is de teunisbloemolie in capsules verkrijgbaar, waardoor deze makkelijk te doseren is. Je kunt de olie uit de capsules laten lopen en hiermee de geïrriteerde of beschadigde huid insmeren, maar je kunt de capsules ook gemakkelijk innemen. Het lichaam zorgt zelf dat de geneeskracht op de juiste plekken terecht komt. Let wel: teunisbloemolie mag niet gebruikt worden bij epilepsie of manische depressiviteit. Ook wanneer je corticosteroïden gebruikt geldt er een kanttekening: het gebruik van corticosteroïden verstoort de werking van de teunisbloemolie waardoor het geen effect zal hebben.

Meer weten over huidproblemen?

Wil je meer informatie over huidproblemen zoals rimpels, couperose en een slappe huid? Klik op de links.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.