fbpx
Blog

Huidproblemen: Geen mee-eter maar verstopte porie

verstopte poriën

Huidproblemen als mee-eters en verstopte poriën vertonen zich allebei als een zwart puntje. Een huidspecialiste kan beoordelen of de zwarte puntjes niet slechts verstopte poriën zijn, maar ze zijn voor de gewone consument moeilijk van elkaar te onderscheiden.

Veel mensen knijpen hun neus kapot om ze weg te krijgen. Daarnaast wordt tegenwoordig vaak een black mask gebruikt. Dit is een hip, radicaal maskertje dat je op de neus of een ander gedeelte in het gezicht smeert om mee-eters te verwijderen. Maar het knijpen in de neus en het verwijderen van het zwarte masker,  geeft vaak alleen maar beschadigingen aan de huid, waarop er alleen maar nieuwe huidproblemen ontstaan. Zonde en totaal onnodig: vooral als het niet eens mee-eters blijken te zijn, maar gewoon verstopte poriën.

Verstopte porie

Deze verstopte poriën zijn grovere poriën waar talg in zit. Wanneer de talg wordt blootgesteld aan zuurstof, gaat deze oxideren en kleurt de bovenkant van het talg donker, waardoor het lijkt op een mee-eter. Deze is namelijk ook zwart van kleur.

Doe-het-zelvers

Als schoonheidsspecialiste merk je vast dat mensen blij worden van het idee van een ‘schone’ huid. Maar vaak zijn mensen helaas sneller geneigd om zelf creatief aan de slag te gaan met hun huid. Een afspraak maken bij een schoonheidsspecialiste, daar wordt niet eens aan gedacht. Jammer, want zo kunnen er een hoop huidproblemen worden voorkomen.

 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.