fbpx
Blog

Hyaluronzuur: de lichaamsstof tegen huidproblemen

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof tegen huidproblemen. Het komt voor in de huid en in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. We kennen allemaal de collageenvezels en de verstevigende combinatie met de elastinevezels. Deze vezels liggen in een slijmachtige substantie, mucopolysacharides genaamd. Daarin wordt het hyaluronzuur gevormd, dat een belangrijk bestanddeel van het bindweefsel is. Meer dan 50% van al het hyaluronzuur in ons lichaam bevindt zich in de huid. Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat onze gewrichten goed gesmeerd blijven. Dit zuur is een glycosaminoglycaan, waarmee het een van de bouwstenen van het lichaam is en huidproblemen voorkomt.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur wordt in de biotechnologie als werkstof voor cosmetica gewonnen uit de gisting van suikerbieten door lactobacillen. Daarom valt het onder de glucosebouwstenen. Het zorgt voor een gezonde huid en gezonde gewrichten. Het ouder worden van de huid heeft dan ook te maken met een tekort aan hyaluronzuur. Dat tekort gaat vaak gepaard met problemen zoals rimpels of een extreem droge huid. Het is belangrijk dat je hyaluronzuur aanvult met een kuur, of het in ieder geval regelmatig gebruikt.

Ook Deynique-specialistes werken met hyaluronzuur.

Het Deynique anti-agingconcept maakt ook gebruik van hyaluronzuur. Dit zorgt op verschillende manieren en in verschillende behandelingen voor huidverbetering en huidverjonging. De resultaten die hierbij worden behaald zijn van een zeer hoog niveau. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om thuis met hyaluronzuur te werken.

Hyaluronzuur tegen huidproblemen

Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluron in ons lichaam af, vooral door vernietiging door vrije radicalen. Onze huid verliest geleidelijk aan vocht en er ontstaan rimpels. Wanneer we de 50 jaar hebben bereikt, is naar schatting de helft van het hyaluronzuur dat we op 25-jarige leeftijd hadden, verdwenen. Hyaluronzuur is een populair ingrediënt in de huid verbeterende cosmetica. Het is vergelijkbaar met een spons: het is in staat meer dan 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden, wat een hydraterende werking in de huid heeft. Bovendien herstelt het de elastische eigenschappen van onze huid en draagt het bij aan het gladmaken van het huidoppervlak.

Hyaluronzuur helpt dus het verouderingsproces van de huid tegen te gaan. Het houdt de huid vochtig en zorgt ervoor dat deze jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden. Het is een perfect anti-agingmiddel waar de cosmetica graag gebruik van maakt.

De gewrichten

Voor problemen met de gewrichten is er een hyaluronzuurinjectie. Mensen met artrose of een andere gewrichtsaandoening kunnen daar baat bij hebben. Ook bij kraakbeenbeschadigingen kan een injectie de problemen verhelpen. Hyaluron is sterk hydrofiel (water aantrekkend) en beïnvloedt de vochtigheidsgraad van de lederhuid, die als een soort waterreservoir functioneert.

Bijwerkingen hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwsteen en heeft dus weinig bijwerkingen.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.