fbpx
Blog

Wat zijn die rode, harde bultjes op je huid?

Rode bultjes huid

Rode bultjes op je armen

De kans dat klanten vragen stellen over huidklachten op andere plaatsen, zit er dik in. Zij zien jou, als schoonheidsspecialiste, als een deskundige en betrouwbare informatiebron. Zo kunnen ze vragen stellen over een droge huid, eczeem of psoriasis, maar ook over rode bultjes op de bovenarmen of op de bovenbenen. Ze zien eruit en ze voelen aan als kippenvel. Deze huidaandoening heet Keratosis Pilaris. Zo’n 40% van de mensen heeft er last van. Het kan erfelijk zijn en mensen die aanleg hebben voor eczeem, astma en allergieën hebben een grotere kans dat ze last krijgen van Keratosis Pilaris.

Teveel aan keratine

De bultjes ontstaan door een teveel aan keratine, een eiwit dat de huid beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Als er een teveel aan deze stof wordt geproduceerd, ontwikkelt de huid schilferige propjes die de haarfollikels blokkeren. Het kan ook zijn dat het lichaam niet in staat is om oude keratine af te stoten. Het gevolg is dat haarvaatjes verstopt raken en zo ontstaat er een ruwe, harde en bobbelige huid.

Scrubben is niet de oplossing

Er is geen geneesmiddel voor Keratosis Pilaris, maar je kunt de huid wel veel rustiger maken. Hoe droger de huid is, hoe erger de aandoening kan zijn. Daarom zijn de klachten in de winter meestal erger dan in de zomer. Heel veel mensen denken dat scrubben de juiste oplossing is, maar daarmee kan het nog erger worden. Zo wakker je juist die verhoorning van de huidcellen aan. Het enige dat vaak kan helpen om de bultjes te verminderen is door een goede moisturizer, body crème of aftersun te gebruiken. Het resultaat is bijna altijd na 2 á 3 dagen al zichtbaar.

Goed om te weten

Als je stopt met smeren, dan komen de harde bultjes net zo snel weer terug. Minimaal twee keer per dag insmeren dus, voor een gladde en egale huid zonder die rode, irritante bultjes op de armen en benen.

 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.