fbpx
Blog

Meso in de media

Mesotherapie in de media

In elke aflevering vertelt Dorien over haar werkervaring en behandelingen. Deze week vertelt ze over de Meso-therapie die ze bij ons afneemt.

Mesotherapie is het alternatief voor het laten wegspuiten van rimpels. De techniek is gebaseerd op elektro-impulsen. Allereerst worden de ruimtes tussen de cellen in de huid schoongemaakt. Hierdoor ontstaan een soort huidkanaaltjes, waardoor er vervolgens meso-werkstoffen worden ‘ingesluisd’. Via een gesloten circuit worden de werkzame stoffen de huid ingetrokken. Zo dringen deze stoffen op een onschadelijke manier binnen, tot in de diepere huidlagen.

Hydratatie

“Mesotherapie is een behandeling om de huid te hydrateren”, vertelt Dorien in het programma. “Veroudering vindt vaak plaats aan de onderzijde van de huid, want daar zit ook veel vochtverlies. Ook worden collageen en elastine minder.”

Deze twee lichaamseigen stoffen zorgen ervoor dat de huid flexibel blijft. Wanneer deze stoffen minder worden aangemaakt, ontstaan er lijntjes, droogte en rimpels. Dorien: “We kunnen het proces eigenlijk niet voorkomen. We kunnen het wel uitstellen, door middel van hydratatie met mesotherapie.”

Meso zonder naalden

“Je hebt de meso-gun, waarbij je met injecties hyaluronzuur onder de huid spuit, maar wij hebben de no-needle mesotherapie. Dat is een behandelmethode waarbij je een cocktail van hyaluronzuur, vitaminen en mineralen in de huid sluist, door middel van stroomimpulsen”, vertelt ze.

De meso waar Dorien mee werkt, neemt ze af bij Deynique. De behandeling zonder naalden is even effectief als mesotherapie mét naalden. Het verschil is dat wanneer je met een gun of naalden werkt, je bloeduitstortingen in het gezicht kunt veroorzaken en de huid kunt beschadigen. Daarnaast is het voordeel van het werken zonder naalden, dat we dicht rondom de ogen kunnen werken. 

Dorien zegt nog: “Niet alle rimpels zijn aan te pakken, want je hebt ook te maken met mimiek, het aanspannen van de spier.” Hier haken wij nog even op in: door de hexapeptide die in de cocktail van werkstoffen zit, werkt deze behandeling ook tegen mimiekrimpels. De behandeling zorgt voor 50% minder rimpels en 30% minder mimiekrimpels. De huid wordt weer sterk en stevig.

Hyaluron

Zoals Dorien vertelt, wordt er tijdens de behandeling met een cocktail van vitaminen, mineralen en hyaluron gewerkt. “Hyaluron is een bestanddeel dat heel erg krachtig is. Het kan 1000x zijn gewicht aan vocht, vasthouden. Je kunt je dus wel voorstellen wat het effect is als je het insluist. Dan ga je lijntjes en rimpels van onder als het ware opvullen. Je kunt de werking van de behandeling thuis ook ondersteunen door middel van een hydraterende crème, want het is belangrijk dat de verzorging niet alleen in het instituut wordt bijgehouden. Thuisverzorging is belangrijk, zodat de huid de werking van de behandeling zo lang mogelijk kan vasthouden.”

Het geheim

“Je kunt natuurlijk met producten zoveel mogelijk aan de bovenzijde van de huid blijven, maar met apparatuur kun je veel dieper in de huid doorwerken. En daar zit onder andere ook het geheim van huidverbetering. Je ziet na elke behandeling echt verschil, dus we zijn ontzettend blij met mesotherapie.”

Wil je meer weten over mesotherapie? Vraag naar meer informatie of naar de mogelijkheden bij Deynique Cosmetica.

 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.