fbpx
Blog

Oefeningen tegen een slappe huid

Skin Gym:

Sterke spieren kennen geen slappe gezichten

Help! Waar komt die onderkin opeens vandaan? En belangrijker nog: hoe krijg je hem weg?

Je kent het wel: je bent op een gezellig feestje en er wordt een leuke groepsfoto gemaakt. Vervolgens wordt het eindresultaat bekeken, je ziet jezelf terug en je schrikt van wat je ziet: waar vroeger nog een strakke kaaklijn zat, zit nu een onderkin.. Hoe krijg je die strakke kaaklijn weer terug? En hoe voorkom je tegelijkertijd dat je een slappe huid krijgt?

Slappe huid

Om de huid te verzorgen en om deze in goede conditie te houden, kun je op twee ‘lagen’ werken. Je kunt de bovenste laag – de huid verzorgen, maar je kunt ook de spieren onder je huid trainen.

Als de conditie ónder de huid niet goed is, geeft dat uiteindelijk ook een weerslag op hetgeen wat erboven zit. Als er verklevingen ontstaan in het bindweefsel en de spieren, dan heeft dat vanzelf ook een uitwerking op de huid. Je krijgt een slappe huid en sommige gezichtsdelen kunnen gaan hangen.

Denk bijvoorbeeld aan wanneer een been in het gips zit. Na zes weken de spieren niet te hebben gebruikt in dat been, heeft het been zijn kracht verloren en zijn de spieren slap en dun geworden. Zo werkt het ook met de spieren in het gezicht. Om je gezicht stevig en strak te houden, kun je een heel eenvoudige gezichts-workout doen.

Hoe train je de gezichtsspieren?

Was je handen voordat je begint met de oefeningen. Het aanraken van je gezicht kan zorgen voor verontreiniging van de huid, met mee-eters en puistjes als gevolg.

#1 Warming up

Dit is de warming up. Net zoals bij de spieren in de rest van je lichaam, is het belangrijk dat je spieren eerst goed warm worden. Met deze oefening train je dezelfde spieren die je ook gebruikt tijdens het eten. Je plaats eerst je schone rechterduim in je mond tegen je linkerwang. Je wijsvinger hou je op de buitenkant van je linkerwang. Druk deze vingers goed tegen je wang op elkaar tot je een beetje pijn voelt. Hou dit voor tien seconden vol. Trek daarna je wang voorzichtig richting je oren. Hierna naar beneden en weer terug. Dit herhaal je drie keer. Hetzelfde doe je met je rechterwang.

#2 chin up

Met deze oefening train je de spier die je onderkin moet laten verdwijnen. Je begint met je mondhoeken naar beneden te trekken. Dit hou je voor tien seconden vast. Herhaal dit tien keer achter elkaar. Je kan als extra je hoofd meer naar achter leggen. Hierdoor span jij je andere spieren in je nek en kin ook aan.

#3 eye catcher

Om de fijne lijntjes te verminderen rondom je ogen zorg je dat de huid rondom je ogen onder spanning staat. Dit doe je heel simpel door met je vingers je slaap vast te houden. Leg je vingers op je slapen. Kijk wel uit dat je er niet te hard op drukt. Nu hoef je alleen nog maar met je ogen te knipperen. De kunst is om te knipperen vanuit je onderste ooglid. Je herhaalt deze oefening ongeveer tien keer.

#4 cheekpumping

Voor deze oefening hoef je alleen maar te lachen. Eitje dus. Probeer het wel in drie stappen te doen. Span de spieren in je wangen bij de laatste stap extra aan. Doe dit zo tien keer achter elkaar voor prachtige strakke wangen.

#5 Tonguestretching

Trek je mondhoeken zo ver mogelijk naar beneden, duw je kin naar voren en steek daarna je tong zo ver mogelijk naar buiten. Ook dit doe je tien keer om je onderkin nog eens even goed aan te pakken.

Cooling down

De cooling down zorgt ervoor dat de rimpels in je voorhoofd veel minder worden. Voor deze oefening leg je je hand op je op je voorhoofd. Probeer nu je wenkbrauwen naar beneden te trekken/te fronsen. Je zal merken dat dit moeilijk gaat. Herhaal deze oefening tien keer voor een strak voorhoofd.

Om je gezichts-workout helemaal af te maken, vraag je naar de SCM bindweefselmassage van Deynique. Je kunt voor een behandeling van een Deynique specialiste kiezen, maar je kunt deze oefening ook gemakkelijk thuis doen met de Face Toner Set.

Neem hier contact op met een Deynique huidexpert bij jou in de buurt

Benieuwd naar de oplossing voor huidproblemen?

Benieuwd hoe je huidproblemen behandelt? Bijvoorbeeld een slappe huid of pigmentvlekken?

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.