fbpx
Blog

Wat je darmen met je huid te maken hebben

Wat je darmen met je huid te maken hebben

Als schoonheidsspecialiste zie je uiteraard ook huidproblemen bij klanten. Maar wist je dat deze huidproblemen ook een onderliggende oorzaak kunnen hebben?

Je huid is de spiegel van je gezondheid. Bij vrijwel iedereen met huidklachten, kun je zeggen dat er iets onder de motorkap rammelt. Als je darmen ongezond zijn en de darmflora verstoort is, dan zie je dat meteen aan de huid in je gezicht.

Huidproblemen door ongezonde darmen

Als de huid onrustig is, de klant last heeft van vlekjes en oneffenheden of misschien zelfs wel eczeem of puistjes, dan zijn dit allemaal tekenen dat de darmflora uit balans is. Het zou mooi zijn als je de klant kunt helpen door niet alleen een goede behandeling te geven, maar haar ook een goed advies te geven. Niet iedereen weet dat de huid en de rest van de organen zo sterk met elkaar in verbinding staan, dus het is logisch dat de klant niet meteen denkt aan een aanpassing van de voeding.

Slechte voeding

Een van de oorzaken van een slechte darmfunctie is de voeding. Adviseer je klant om minder bewerkt voedsel te eten en suikers zo veel mogelijk te vermijden.

Vet fastfood en snoep mag je allemaal laten staan als je je darmflora een boost wilt geven en wat gezonder wilt omgaan met je lichaam. Om te beginnen kun je frisdrank laten staan en drink je je koffie of thee zonder suiker. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk natuurlijke producten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Vaak is de supermarkt zo ingedeeld, waarbij je je zou kunnen bedenken dat bijna alles wat in de buitenste schappen staat, goed of gezond is. Alles wat in de binnenste schappen staat, is vaak bewerkt en slecht voor onze gezondheid. Daarnaast geldt nog altijd de regel dat je veel water moet drinken. Ook kun je als extra supplement visolie-capsules toevoegen aan je gezonde voedingspatroon.

Darmflora versterken

Het ontbreken van bepaalde kruiden, mineralen en vitamines in onze voeding is ook een belangrijke oorzaak. Je kunt je darmflora versterken door gefermenteerde producten te eten zoals zuurkool, miso en kefir. Deze producten helpen de darmflora weer in balans te komen. Miso is een Japanse bouillonpasta om je gerechten op smaak te brengen, maar bevordert daarbij de spijsvertering en is goed voor de darmflora. Kefir is een friszure zuiveldrank vol met rechtsdraaiende bacteriën en werkt idem dito.

Aloe vera drank

Daarnaast bevat Aloë Vera Vitae Drank veel bitterstoffen, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Deze helpen het lichaam te ontslakken, ontgiften en de bacteriën in evenwicht te brengen. De drank doodt schimmels, zorgt voor sterke nagels en haren, is goed voor de lever en stimuleert de stofwisseling. De werkstoffen werken vanuit je darmen door naar het hele lichaam en geven zichtbaar resultaat aan de buitenkant. Elke ochtend een borrelglaasje Aloe Vera Vitae Drank maakt het lichaam niet alleen sterker, maar ook gezonder. Alle belangrijke voedingstoffen die je tot je neemt, worden namelijk nóg beter opgenomen in het lichaam. Een mooie toevoeging aan de huidverzorging van je klant!

Tip

Door naast goede behandelingen ook de juiste adviezen te geven, geef je blijk van kennis en deskundigheid. Hierdoor wek je vertrouwen bij je (potentiële) klanten, waardoor je niet alleen klanten werft, maar ook bindt.

 

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.