fbpx
Blog

Zijn druivenpitten belangrijker dan zuurstof voor je huid?

Druiven brengen meer dan alleen wijn

Niet alleen brengen druiven het heerlijke drankje waar we zo nu en dan eens van genieten: ook de pitten van druiven zijn erg nuttig. Pitten van druiven bevatten namelijk stoffen die goed zijn voor onze gezondheid. Deze stoffen noemen we oligomere proanthocyanidinen (OPC). OPC is een krachtig anti-oxidant en biedt bescherming aan de huid, ogen en bloedvaten, wat met name belangrijk is als je ouder wordt.

Wat zijn antioxidanten nu eigenlijk?

Oxidatie komt in de natuur veel voor, in de lucht bevindt zich immers zuurstof. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk het roesten van ijzer. Maar ook in ons lichaam vinden
oxidatiereacties plaats. Net als bij ijzer wordt door oxidatie iets dat gezond is kapot gemaakt. Aangezien de lucht die wij inademen zuurstof bevat, heeft ons lichaam een systeem ontwikkeld om zich te beschermen tegen de oxidatieve werking van zuurstof: het antioxidanten systeem.

Ondersteuning van vitamine C

OPC’s zijn bioflavonoïden. Bioflavonoïden zijn de natuurlijke compagnons van natuurlijke vitamine C. In voedingsmiddelen zijn ze dan ook meestal in combinatie aanwezig. Ze verbeteren en verlengen de activiteit van vitamine C in het lichaam. Natuurlijke vitamine C is veel effectiever dan de synthetische vorm, omdat deze het moet stellen zonder de bioflavonoïden.Vitamine C heb je nodig voor een goede weerstand en voldoende energie. Daarnaast zorgt het voor een goed functionerend zenuwstelsel en gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. OPC verbetert en verlengt dus de aanmaak van deze vitamine.

Collageen & vitamine C

OPC bevordert in samenwerking met vitamine C weer de aanmaak van collageen. Daarnaast beschermt OPC de elastine tegen afbraak. OPC beschermt en ondersteunt collageen- en elastine rijke weefsels (bloedvaten, huid, spieren, bindweefsel, slijmvliezen, kraakbeen, lymfevaten), zodat deze stevig en elastisch blijven en daarmee het verouderingsproces van de huid uitstellen, maar het bevordert ook de wondheling van de huid en de slijmvliezen.

Algehele gezondheid

Niet alleen beschermt OPC bij huidveroudering en huidbeschadiging, maar ook is het goed voor de bloedcirculatie in de benen, is het goed voor het geheugen, het ondersteunt het afweersysteem, het remt de hyperpigmentatie, het beschermt tegen huidbeschadiging door UV-licht en het ondersteunt het hart en de bloedvaten.

Wie heeft OPC nodig

Iedereen, iedere dag. De werking is niet altijd meteen meetbaar, maar op langere termijn is het resultaat enorm. Vooral mensen die veel blootstaan aan vrije radicalen zouden omwille van hun gezondheid OPC moeten slikken. Denk bijvoorbeeld aan: rokers (3 stuks per dag) – veel in de zon- pollenallergie- stress- migraine- na een narcose- bij couperose- en nog veel meer!

Aanbevolen dosis

OPC is te verkrijgen in concentraten. OPC is zeer veilig en heeft geen noemenswaardige bijwerkingen.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.