fbpx
Blog

Peptiden in de schoonheidsbranche

Peptide streng

Peptiden in schoonheidsproducten: wat is het?

De meest eenvoudige beschrijving van peptiden is: korte ketens van eiwitten. Als de reeks peptiden langer wordt, wordt de reeks een eiwit. Peptiden zijn de primaire bouwstenen van eiwitten. Ze helpen onder meer om rimpels te verminderen en de huid gladder te maken.

synthetische peptiden

Het lichaam maakt ze aan, maar ze zijn er ook in synthetische vorm. Veel verschillende soorten worden makkelijk en snel opgenomen door de bloedbaan. Hierdoor zijn ze erg geschikt als huidverzorgende bestanddelen. Het collageen in onze huid is een eiwit dat zorgt voor een soepele en jonge huid. Collageen heeft een natuurlijke levensduur en wordt naar verloop van tijd weer afgebroken door enzymen.

Vervolgens geven de kleine reeksen vrijgekomen eiwitfragmenten, de peptiden, een signaal dat de huid beschadigd is en dat er nieuw collageen aangemaakt moet worden. Zo wordt de voorraad collageen altijd op peil gehouden. Echter, als we ouder worden, wordt dit systeem minder effectief en gaan de huidcellen minder collageen aanmaken. Door synthetische peptiden aan de huid toe te voegen, krijgen de cellen toch weer prikkels om nieuw collageen te produceren.

Je activeert bepaalde processen.

Aangezien peptiden erg klein zijn, kunnen ze via de poriën diep doordringen in de huid. De peptiden zijn in staat om delen van de huid te bereiken die andere bestanddelen of stoffen niet kunnen bereiken. Het aanbrengen van de synthetische peptiden op de huid, zorgt er onder andere voor dat de huid als het ware ‘misleid’ wordt en zijn werk gaat doen. Je activeert bepaalde processen.

Verschillende Peptiden

Er zijn verschillende soorten. Signaalpeptiden zorgen ervoor dat de receptoren van de huid er vanuit gaan dat het verloren collageen aangevuld moet worden. Andere vormen van peptiden met bijvoorbeeld sporenelementen als koper en magnesium, zorgen ervoor dat wondjes sneller genezen. Zij kunnen niet alleen van essentieel belang zijn voor de genezing en regeneratie van de opperhuid, maar verwijderen ook beschadigd collageen van de huid.

Weer andere peptiden ontspannen de spieren in je huid. Hierbij kun je denken aan curare of botulinetoxine, maar er bestaan ook minder extreme varianten die kunnen worden gebruikt, met een soortgelijke werking. Wanneer je gezicht er gespannen uitziet, zorgt het gebruik van deze peptide ervoor dat de spieren in het gezicht ontspannen en dat de huid er rustig en fris uitziet. Deze ‘neurotransmitter-remmende’ peptiden kunnen bepaalde soorten rimpels tot 30 procent verminderen.

Deynique en Peptiden

Deynique gebruikt verschillende peptiden in haar producten, waaronder hexapeptide 8 (ontspannen van de spieren), peptide 3 (aanmaak collageen), oligopeptide, tetrapeptide (versteviging) en palmitoyl-pentapeptide (biobotox). Het nummer achter de verschillende peptiden (hexapeptide 3, hexapeptide 8) staan voor de verschillende samenstelling van aminozuren en hun daarbij behorende eigenschappen. Voor meer informatie over de producten kijk op: www.deynique.nl/peptiden

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.