fbpx
Blog

Puistjes door afvallen

Tips bij puistjes door afvallen

Wanneer je afvalt, bestaat de kans dat je last krijgt van ontstekingen in de huid. Je zit natuurlijk niet te wachten op die puistjes, maar waar komen die nu eigenlijk vandaan?

Het kan zijn dat als je in een rap tempo afvalt, dat je niet genoeg eet. Je krijgt dan niet voldoende voedingsstoffen binnen. Een tekort aan voedingsstoffen zorgt weer voor een verzwakt immuunsysteem. Je huid kan hiervan de dupe worden, waardoor kwaaltjes als eczeem, droogte en dus ook acné op kunnen spelen.

Daarnaast komen er bij afslanken ook afvalstoffen vrij. Alle toxische stoffen die we links en rechts uit ons milieu binnen krijgen, (denk aan pesticides, weekmakers uit plastic flessen, etc.) slaan zich het liefste op in vetten. Als je afslankt, raak je dat vet kwijt en komen ook die toxische stoffen weer vrij. Het lymfesysteem voert dan al die toxische stoffen af, uit je lichaam. Dit gaat deels door de huid naar buiten, waardoor er ontstekingen plaatsvinden in de vorm van acne.

Slechte huid door koolhydraatarm dieet

Diëten waarbij je laag in koolhydraten zit, zijn een enorme trend. Maar pas hierbij op: bij koolhydraatarme diëten, verbrand je vooral vetten. Hierbij komen ketonen (zuren) vrij in het bloed. De huid kan hierdoor flink uitdrogen en er ontstaat een disbalans, waardoor de huid weer kan reageren met onzuiverheden. Eet dus altijd voldoende koolhydraten uit bijvoorbeeld granen en fruit.

Tips: hoe voorkom je onzuiverheden tijdens het afvallen?

  1. Drink voldoende water, zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en je huid niet uitdroogt.
  2. Daarnaast zorg je dat je voldoende goede vetten binnen krijgt. Vooral omega 3 vetten die je bijvoorbeeld vindt in avocado en olijfolie zijn goed voor je huid en werken ook nog eens ontstekingsremmend. Zo krijgen huidontstekingen – zoals acné – minder kans.
  3. Om je darmflora in balans te houden zodat je weerstand goed op peil blijft, drink je iedere ochtend een borrelglaasje Aloe Vera Vita Drink.
  4. Om je gezondheid te ondersteunen tijdens het afvallen, slik je supplementen. Supplementen waar je huid vooral veel baat bij heeft zijn ‘Huidvitamine-Plus’ tabletten en OPC. OPC is een anti-oxidant uit druivenpitkernextract.
  5. Reinig en verzorg je huid twee keer per dag. Met het reinigen zorg je er niet alleen voor dat je huid schoon is van afvalstoffen en bacteriën, maar ook dat je huid wordt geactiveerd om nieuwe cellen en collageen aan te maken. Daarnaast wordt de huid gevoed met de juiste werkstoffen en houd je de huid gezond.

S.O.S. redmiddel bij puistjes

Wanneer je tóch last krijgt van enkele ontstekingen en deze zo snel mogelijk weer wilt laten verdwijnen, behandel je de plekjes met Silvergel. Dit is een ‘s.o.s.-redmiddel’ dat het puistje uitdroogt en alle bacteriën doodt die de gel tegenkomt. Dit product is verkrijgbaar bij jouw Deynique schoonheidsspecialiste. Wanneer je erg veel last blijft houden van een slechte huid, is een adviesgesprek met een Deynique schoonheidsspecialiste altijd aan te raden. Deze maakt dan samen met jou een plan, om je probleemhuid aan te pakken.

Neem hier contact op met een Deynique huidexpert bij jou in de buurt

Benieuwd naar de oplossing voor huidproblemen?

Benieuwd hoe je huidproblemen behandelt? Bijvoorbeeld een slappe huid of pigmentvlekken?

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.