fbpx
Blog

Huidverzorging: afwisselen met werkstoffen

Huidverzorging: waarom je beter kunt afwisselen met werkstoffen

Vitamine A

Vitamine A is een populaire stof om mee te werken als het aankomt op huidverbetering. Maar wist je dat je ook een teveel aan vitamines in je lichaam kunt krijgen? De manier waarop een vitamine wordt opgelost in het lichaam, heeft hier invloed op. Vitamine A lost niet zo snel op: deze stof blijft  in het lichaam hangen. Je kunt je dus voorstellen wat er gebeurt als je de huid alsmaar blijft ‘voeden’ met vitamine A. Er vindt dan een opstapeling plaats, omdat de vitamine niet snel genoeg wordt opgelost.

Water en vet

Je hebt in water-oplosbare vitamines en in vet-oplosbare vitamines. Als je een overschot aan vitamines hebt die in water oplosbaar zijn, plas je die gewoon uit. Maar je hebt ook vitamines die in vet-oplosbaar zijn. Die plas je niet uit. Vitamine A is een in vet-oplosbare vitamine, die in het vetweefsel blijft hangen in plaats van dat je het uitplast. Het duurt lang voordat het uit je lichaam is. Te veel vitamine A kan leiden tot ‘hypervitaminose A’. Symptomen zijn onder meer gebrek aan eetlust, verminderd gezichtsvermogen, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, spierpijn, haarverlies en/of roodheid en schilferen van de huid.

Afwisseling

Als het aankomt op huidverbetering, moet je letten op de werkstoffen die je gebruikt. Het is aan te raden om hier variatie in te brengen. Niet alleen om de opstapeling aan vitamines te voorkomen, zoals hierboven uitgelegd, maar ook omdat de huid anders ‘lui’ wordt.

Je kunt bijvoorbeeld de ene keer met peptides werken, de andere keer met hyaluron en weer een andere keer met probiotica. Zo krijgt de huid iedere keer een boost van iets waar de huid niet aan gewend raakt.

Een succesvolle schoonheidssalon

Wil jij ook variatie aanbrengen in je behandelingen of wil je gewoon meer uit je salon halen?

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.