fbpx
Blog

Oude volkswijsheden voor huidproblemen

 

Waarom legde oma zilverstukken in de melk?

Veel geneeskrachtige volkswijsheden voor huidproblemen zijn in de loop der jaren verloren gegaan. Ze worden niet meer overgeleverd. Er is bijvoorbeeld een oud, maar bijna vergeten gebruik dat gebaseerd is op de antibiotische werking van colloïdaal zilver. Oma legde een zilveren munt in de melk om deze langer vers te houden. Nu er meer onderzoek is gedaan naar oude recepten, wordt tegenwoordig bij kwaliteitskoelkasten hetzelfde principe toegepast: ze zijn uitgerust met veel zilver.

• Zilver heeft een kiemdodende werking.
• Het helpt de huid en de mond schimmels, bacteriën en virussen te bestrijden.

Wonderbaarlijk

De TU in München voerde een test met zilver uit bij mensen met huidproblemen zoals neurodermitis (constitutioneel of atopisch eczeem), met ongelooflijke resultaten. Al na veertien dagen was de huid duidelijk opgeknapt. Veel artsen schrijven dan ook zilver voor tegen allergieën of herpes. Ook goud bevindt zich op de weg terug binnen de geneeskunde.

Het gouden vermoeden

Van colloïdaal goud wordt vermoed dat het helpt tegen verslavingen en depressie. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen. Het zou op de klieren werken en het zenuwstelsel kalmeren. Reumatologen beweren regelmatig dat het vloeibare rode goud bij specifieke patiëntengroepen een sterke verlichting geeft. De cosmetische wereld is echter al wat verder. Colloïdaal goud wordt ingezet bij de schilferige, droge huid. Of goud ook bij huidproblemen zoals acne helpt, is omstreden; hier is zilver een beter alternatief.

Waar niet aan getwijfeld wordt, is de gunstige werking van colloïdaal goud in cosmetische crèmes. Het doel: vocht in de huid binden, de afbraak van collageen verminderen en het bindweefsel ondersteunen.

Een plan van aanpak

Huidpproblemen als eczeem, puistjes en onreinheden kunnen je echt ongelukkig maken. Maar het goede nieuws is dat we weer controle over onze teint kunnen krijgen door een werkstoffencombinatie van colloïdaal zilver en aloë vera. Met zilver als verzorgingsproduct kun je bacteriën en schimmels op de huid voorkomen en de zuiverheid onder controle houden. Aloë vera ondersteunt dit proces door vocht aan te vullen, schadelijke stoffen te blokkeren en onregelmatigheden in het gezicht te egaliseren en te zuiveren. Met zilver en aloë vera maak je gebruik van oeroude volksgeneeskunde. Natuurlijke werkstoffen tegenover chemische werkstoffen. Je schoonheidsspecialiste helpt je graag bij een persoonlijk verzorgingsplan. Is er iets mooier dan een schone huid?

Heb jij last van acne, een onreine huid of andere huidproblemen? Maak dan eens een afspraak met een Deynique-specialiste en vraag naar de Tonic of Aloe samen met de Zilvergel. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden om jouw probleem op te lossen. Je bent zeker niet de eerste die haar deze vraag stelt. Succes!

Meer weten over het aanpakken van huidproblemen?

Ben jij benieuwd naar andere weetjes over het behandelen van huidproblemen? Lees dan ook ‘Teunisbloemolie‘ en ‘5 dingen die je nog niet wist over Aloë vera‘.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.