fbpx
Blog

Valentijnsdag: verliefd zijn maakt mooi

 

verliefd zijn effect op je huid

Als je verliefd bent, maak je een stofje aan…

 

Verliefd zijn maakt mooi

Er zijn een hele hoop factoren die kunnen meespelen bij een mooie huid. Het milieu, de producten die je gebruikt, voeding, water drinken, etc. Maar wist je dat verliefdheid ook een rol kan spelen?

Het klinkt vreemd misschien, maar je stemming en hoe je je voelt kunnen een grote rol spelen bij de conditie van je huid. Stress kan een grote impact hebben op je huid, maar zo werkt het dus ook het tegenovergestelde: als je juist vrolijk bent of heel goed nieuws hebt gehad, kan je huid gaan stralen.

Knuffelhormoon

Wanneer je verliefd bent, krijg je regelmatig een adrenaline-rush of ben je vaak zenuwachtig. Je krijgt een ‘glow’ en je wangen lichten op. Je doorbloeding komt door alle gezonde spanning meer op gang.

Ook wordt je huid extra mooi door endorfines wat je lichaam aanmaakt als je gelukkig bent. Dit stofje heet Oxytocine en is verantwoordelijk voor de band tussen geliefden, moeder en kind, maar ook zelfs tussen jou en je huisdier. Het wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Ontstekingen worden door dit hormoon tegengehouden en het zorgt ervoor dat de huid bij beschadigingen sneller geneest. Kortom: verliefdheid doet stralen. Genoeg redenen om je valentijn te vinden dus!

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.