fbpx
Blog

Hoe overleef jij Blue Monday?

Blue monday? Welnee!

Depressieve dag? Met deze tips sla jij jezelf erdoor heen!

Blue monday

Zo’n tien jaar geleden beweerde de Britse psycholoog Cliff Arnall dat de maandag van de laatste volle week van januari de meest depressieve dag van het jaar is. Mensen zouden die dag om allerlei redenen in een dip komen.

December is voorbij en deze maand kost voor de meeste mensen veel geld. Het volgende salaris is nog niet binnen en dat kan ontevredenheid veroorzaken. Mensen voelen zich schuldig over hoeveel ze hebben gegeten en gedronken, de goede voornemens die ze maakten zijn alweer van de baan, de dagelijkse sleur slaat in, het weer is grauw en de dagen zijn donkerder dan in de rest van het jaar.

Publiciteitsstunt

Misschien is het weer grauw en zijn de dagen donkerder, toch is er genoeg reden om niet in een dip te komen. De bewering van Arnall leverde veel kritiek op omdat er geen wetenschappelijke onderbouwing voor is. Eigenlijk is Blue Monday in het leven geroepen als publiciteitsstunt: de gedachte erachter was dat mensen op de meest depressieve dag van het jaar eerder geneigd zijn een reis te boeken naar de zon.

Heb je toch last van een januari-dipje? Lees dan de 5 tips hieronder om de dip door te komen:

5 tips om Blue Monday door te komen:

  • Eet gezond: vermijd bewerkt voedsel, te veel vet, suikers en e-nummers. Niet alleen krijg je na het eten van snoep een suikerdip, (lees: lusteloos en futloos) maar van suiker krijg je ook nog eens rimpels.
  • Ga op de fiets weg: door te bewegen komt er endorfine vrij. Dit is een natuurlijk antidepressivum dat je lichaam aanmaakt wanneer je intensief beweegt. Je kunt natuurlijk ook een uurtje zumba doen in de sportschool.
  • Eet een mandarijn of verwarm etherische olie met de geur van mandarijn of sinaasappel. Van deze geur word je vrolijk en ontspannen.
  • Zet een zomers muziekje op. Muziek kan veel doen en werkt stress-verlagend, wat natuurlijk weer goed is voor de huid. Stress is namelijk een grote factor bij het ontstaan van rimpels.
  • Voedingssupplementen: slik de Huidvitamine Plus van Deynique. Deze zitten vol met vitamine B1, B2, B3, B12 en Betacaroteen. Deze vitaminen hebben een positieve invloed op je energiehuishouding en zorgen tegelijkertijd voor een optimale verzorging van de huid van binnenuit.

Extra tip: verwen jezelf vandaag eens met een maskertje. Hoe je deze het beste kunt aanbrengen lees je hier.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.