fbpx
Blog

Droge huid in de herfst: 5 redenen om je huid extra goed te verzorgen

Vijf redenen om je huid extra goed te verzorgen in de herfst

We mogen nu dan nog wel heerlijk genieten van de nazomer, maar de koude dagen staan al wel voor de deur. De zomer maakt weer plaats voor de herfst. Daarbij komen niet alleen prachtige herfstkleuren, maar helaas ook een droge huid en een reactie op temperatuursverschillen. Deynique geeft je 5 redenen waarom je je huid extra goed mag verzorgen in dit seizoen.

#1: Let it go

Net zoals de bomen hun bladeren loslaten, is het tijd voor ons om de zomerhuid te laten gaan. In de zomer krijgen we ons bruine kleurtje van de zon. Dit zorgt voor een verhoorning van de cellen, waardoor er verdikking ontstaat. Feitelijk is dit een natuurlijke beschermlaag tegen UV-B stralen. (uiteraard altijd blijven smeren met een SPF) Een bijkomstigheid van deze verdikking is dat de huid minder flexibel wordt, met als gevolg een versnelde huidveroudering in de vorm van lijntjes en rimpels. Belangrijk is dus dat we de huid ontdoen van de zonneschade. Dit doet de huid in principe zelf, door celvernieuwing. Jammer van het bruine kleurtje, maar hoe sneller het bruine er weer af is, hoe jonger, gezonder en flexibeler de huid blijft.  

#2: Voorbereiding is het halve werk

Zodra die verdikking van de zomer eraf is, kan de huid werkstoffen veel beter opnemen. De huid heeft deze werkstoffen nodig, om zich goed voor te bereiden op de kou die gaat komen. De omschakeling van warm naar koud en van buiten naar binnen, kan de huid droog, schraal en ruw aan doen voelen. Dit kunnen we voorkomen door de huid de juiste werkstoffen te geven. Denk bijvoorbeeld aan het Vitamin Pack met de huidvitamines A, C en E. Door deze vitamines toe te voegen aan je dagelijkse verzorging, kan de huid zichzelf goed voorbereiden en anticiperen op de temperatuursveranderingen.

#3: Lief zijn voor jezelf

Na een periode van veel terrasjes, late avonden en gezellige feestjes, is het tijd om weer even te resetten en ontslakken. Even terug naar de basis en zorgen voor jezelf. Las een momentje voor jezelf in, tussen het haasten en multitasken door. Dit kun je bijvoorbeeld doen met het Miracle Masker of Anti Stress Masker van Deynique.

Tip: Wil je jezelf echt even in de watten leggen? Doe jezelf dan eens de Gold Moire serie cadeau. Deze luxe lijn bevat bladgoud en geeft net dat tikkeltje extra verwennerij.

#4: Extra beschermlaagje

Als we naar buiten gaan de kou in, trekken we onze winterjas aan om geen warmte te verliezen. Zo werkt het ook voor onze huid: om deze tegen de kou te beschermen zou je een extra beschermlaagje op de huidbarrière mogen smeren. Door de kou ontsnapt de warmte en verliest de huid vocht, waardoor het droog en schraal kan worden. Het smeren van een crème zorgt voor bescherming en verzorging. Bovendien kan een crème de geirriteerde huid kalmeren. De Autumn Winter creme is een mooie, voedende crème voor in deze periode.

#5: Shinen in de herfst

Dat we de truien en vesten weer aandoen en de leuke jurken en tunieken in de kast mogen hangen, wil natuurlijk niet zeggen dat we er niet mooi uit kunnen zien dit seizoen. Verzorg jezelf ook in het ‘bedekte seizoen’. Wie zich mooi van buiten voelt, voelt zich ook lekker van binnen. Dit heeft een vicieuze werking: wie zich van binnen goed voelt, straalt dit ook weer uit naar buiten. Vergeet jezelf dus niet in de herfst. Verzorg jezelf en shine! Ook mét winterjas.

Heb jij last van een droge huid in de herfst?

Kijk hier voor een Deynique schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt. Zij helpt jou met een persoonlijk advies.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.