fbpx
Blog

Goud in cosmeticaproducten

goudblad behandeling

Goud in cosmeticaproducten kan helpen bij huidproblemen. Hoe dat kan? Historici beweren dat Cleopatra elke nacht met een gouden masker sliep, om haar jeugdige huid te behouden. Daarnaast wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwen gebruik gemaakt van het edelmetaal, als geheim van een lang en gezond leven.

Vandaag de dag worden nog steeds gouden munten meegekookt tijdens de bereiding van Chinese gerechten, om zo de gezondheid te bevorderen.

Goud komt als zuiver metaal in de natuur voor. Het symbool is afkomstig van het Latijnse woord Aurum, dat lichten of glazen betekent. In de school van de klassieke homeopathie is uitgebreid onderzoek geweest over de uitwerking van goud op ons lichaam. Goud is een natuurlijk sporenelement waarvan is aangetoond dat het een ontstekingsremmende werking heeft en de celcommunicatie activeert. Door de warmte van de huid trekt het goud in de huid. Hier verhoogt het de opname van de werkstoffen en versterkt het bindweefsel.

Goud versterkt het bindweefsel

De Romeinen zagen in goud een adequaat middel bij huidproblemen. Het geeft de cellen nieuwe energie, waardoor de vermoeide of aangetaste huid een boost krijgt. De huid wordt regelmatig en glad en de opname van werkstoffen wordt verhoogd. Goud stabiliseert en versterkt het bindweefsel, waardoor de huid steviger en jonger wordt.

Goud in cosmetica

Goud wordt dus gebruikt in cosmeticaproducten. In sommige luxe en hoogwaardige crèmes, lotions en maskers wordt 24 karaats bladgoud verwerkt. Goud vertraagt het verouderingsproces van de huid, het activeert de doorbloeding, helpt tegen een droge huid, het verstevigt de huid en vermindert daarmee rimpels. Je kunt je daarom wel voorstellen dat goud wordt gezien als een waar juweel onder de verzorgingsproducten. Deze producten zijn weggelegd voor zij die extra in haar huid wil investeren en zichzelf wil verwennen met de meest hoogwaardige huidverzorging.

Neem gerust contact met ons op voor behandelingen met bladgoud, of voor meer informatie over producten.

Meer weten over het behandelen van huidproblemen?

Wil jij graag meer weten over het behandelen van verschillende huidproblemen? Je zal je verbazen over de middelen en natuurlijke ingrediënten die hierbij van pas komen! Lees ook ‘Oude volkswijsheden voor huidproblemen’.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.