fbpx
Blog

Huidproblemen door de overgang

Deynique Cosmetica - lees over huidveroudering door de overgang.

Huidproblemen door de overgang

Je wordt weer jezelf

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de overgang een normaal levensproces is, dat nodig is voor de rest van je leven. Je wordt als het ware weer jezelf. Het is tijd om je leven in te richten naar je nieuwe inzichten die zullen ontstaan in de loop van de overgang. 

Wat er verandert tijdens de overgang…

Minder leuk is dat wanneer je net uit deze ups en downs bent geklommen en je in de spiegel kijkt, je moet vaststellen dat ook daar veel veranderd is. Het verouderingsproces gaat ineens wel heel snel. Hebben we daar nu al die jaren zo ons best voor gedaan met de zorg voor de kinderen, het huishouden, werk, partner tevreden houden, etc. Nu je eindelijk tijd hebt voor jezelf, hoor je ineens bij ‘de oudere’. 

Gelukkig is tegenwoordig het huidige vijftig het nieuwe 40 en kunnen we dit ook zichtbaar maken met behulp van de juiste huidverzorging. Tijdens de overgang verandert de structuur van de huid: deze wordt droger, er ontstaan ongewenste pigmentvlekken en in het ergste geval ook nog plaatselijke ontstekingen. Een couperosehuid kan omslaan in rosacea. Dit alles heeft te maken met je hormonen die niet in balans zijn. Je huid heeft in deze fase behoefte aan andere verzorgingsproducten, omdat er minder hyaluronzuur aangemaakt wordt. Hyaluronzuur is een van de belangrijkste componenten van het bindweefsel en draagt onder meer zorg voor het vochtgehalte in de huid. 

Door de jaren heen heeft de huid al veel beschadigingen ontvangen: uv-straling, stress, puistjes, alcohol, nicotine. De huid is verzuurd, verklevingen krijgen de overhand en je huid zakt uiteindelijk als een pudding in elkaar. De eerste 5 jaar na de menopauze reduceert je huid met 30%. Om dat goed op te kunnen vangen heb je qua huidverzorging een andere aanpak nodig dan dat je tot nu toe gewend was. 

Tweede helft

Maar we zijn er nog niet. In de tweede helft na de menopauze wordt alles nog trager (stofwisseling, celdeling) met als gevolg dat veel vrouwen in gewicht toenemen. 

Huidverbetering zonder operatie

Nu is het echt tijd om de schade die ontstaan is op een eerlijke en goede manier van de hand te doen. Dit is zeker nog mogelijk, ook zonder operatie. Misschien duurt het wat langer dan toen je jonger was, maar huidverbetering is absoluut haalbaar. 

 

Meer weten over het behandelen van huidproblemen?

Wil jij graag meer weten over het behandelen van verschillende huidproblemen? Je zal je verbazen over de middelen en natuurlijke ingrediënten die hierbij van pas komen! Lees ook ‘Oude volkswijsheden voor huidproblemen’ en ‘teunisbloemolie’.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.