Pigmentvlekken

Pigment geeft kleur aan de huid en beschermt de huid tegen UV stralen. Wanneer pigmentcellen in de war raken, maken ze teveel pigment aan. Er ontstaan plaatselijke ophopingen die zichtbaar worden als donkere vlekjes op de huid. Dit noemen we pigmentvlekken.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. De meest bekende zijn ouderdomsvlekken en een zwangerschapsmasker. Ouderdomsvlekken komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben er wel op hun handen of gezicht.

Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door zwangerschapshormonen. Deze pigmentvlekken bevinden zich meestal op het voorhoofd, de wangen en rond de mond. Meestal verdwijnen ze vanzelf na de bevalling. Dit gaat wel geleidelijk en kan enige tijd duren.

Oorzak pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door beschadiging van de huid. Soms zijn ze genetisch bepaald. Als de aandoening niet erfelijk is, kan de huidlaag waarin de pigmentcellen zich bevinden beschadigd zijn geraakt door onder meer:

  • te lang in de zon liggen
  • overmatig gebruik van de zonnebank
  • het uitdrukken van puistjes
  • huidirritaties door verkeerde huidproducten
  • hormonale schommelingen (huidveroudering, zwangerschap of de anticonceptiepil)

Behandeling

Pigmentvlekken verwijderen op een natuurlijke manier is vrij lastig. In sommige gevallen verdwijnen ze vanzelf. Ga voor uw situatie en huidproblemen naar een gespecialiseerde Deynique schoonheidsspecialiste. Wellicht kan zij de verdere verstoring van pigmentaanmaak voorkomen of zorgen voor algemene huidverbetering.

Deynique schoonheidsspecialiste

Bij een Deynique schoonheidssalon mag u rekenen op kwaliteit. Dankzij doorlopende scholing en training zijn de specialistes altijd op de hoogte van de nieuwste producten en technieken op het gebied van huidverbetering en anti-aging.

De kracht van ons merk zit in de combinatie van behandelingen bij de schoonheidsspecialiste en verzorgingsproducten voor thuis. Deze methode heeft een zogenaamde synergetische werking: samen doen ze meer dan afzonderlijk.

Bent u benieuwd wat een Deynique schoonheidsspecialiste voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een salon bij u in de buurt en maak een afspraak voor een intake. Aan de hand van een huidanalyse en uw wensen en doelen, krijgt u een behandelplan op maat.

Tips

Omdat pigmentvlekken verwijderen geen gemakkelijke taak is, is voorkomen beter dan genezen! Hier geven we een aantal tips:

Een zonnebrandcrème gebruiken met een hoge beschermingsfactor werkt preventief en voorkomt dat de pigmentvlekken erger worden. Ook in de lente, herfst en winter is de UV straling van de zon sterker en schadelijker dan u denkt.

Gebruik van een zonnebank verhoogt de kans op pigmentvlekken.

Het is niet verstandig om met sterk geparfumeerde huidproducten de zon in te gaan. Sommige bestanddelen van parfum kunnen irritatie veroorzaken waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan.

Andere huidproblemen?

Deynique biedt naast oplossingen voor pigmentvlekken ook oplossingen voor andere huidproblemen. Heeft u bijvoorbeeld last van een droge huid of couperose? Lees hier welke behandelingen Deynique aanraadt, wat de oorzaken zijn en welk advies Deynique geeft om de oorzaken van deze en andere huidproblemen aan te pakken.