fbpx
Blog

Huidproblemen zoals littekens van puistjes, verdwijnen ze nog wel?

littekens acne

Het herstel van littekens verschilt per litteken en huid

Littekens van puistjes is een van de huidproblemen die vaak voorkomt. Een beschadigde huid door een ontsteking of een opengekrabd puistje is vaak iets waar we flink van balen. Er gaat een laagje make-up overheen om het te camoufleren, maar het liefste zien we het litteken natuurlijk helemaal verdwijnen. Wat kun je eraan doen om er voor te zorgen dat de huid snel weer littekenvrij is?

Vooropgesteld ligt het eraan of het een bultje of een deukje is. In het laatste geval, is er meer sprake van huidproblemen. Zonder cosmetische ingreep is aan een deukje weinig te doen. Een deukje moet worden opgevuld om deze onzichtbaar te maken. Wanneer het een bultje is, is de kans groter dat de huid na verloop van tijd geneest.

Wanneer littekenweefsel ten gevolge van een puistje of acne verdwijnt, is per persoon verschillend. Het hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd en je huidskleur. Wanneer je nog een jonge huid hebt, is de celdeling sneller. Het genezingsproces verloopt dan sneller dan wanneer de huid al wat ouder is. Wanneer de huid ouder is, kan het goed een jaar duren voordat het litteken is verdwenen.

Op een donkere huid is het aanzicht vaak minder fraai, door de pigmentatie. Na een puistje zie je vaak dat er pigmentophoping plaatsvindt. Het plekje wordt daardoor een andere kleur en blijft daarom ook zichtbaar.

Hoe pak je huidproblemen zoals littekens van puistjes aan?

Goed smeren met een creme is een begin. Er is echter nog ietsjes meer voor nodig om het litteken goed aan te pakken. Om de huid te activeren en het litteken te vervagen, kun je het beste de celdeling versnellen. De 66-days serie heeft hier de ideale verzorgingsproducten voor. Het zorgt voor soepelheid, vermindert de droogtespanning en heeft een voedende werking, waardoor onzuiverheden op milde wijze worden aangepakt. Uiteraard zijn de producten niet alleen te gebruiken bij littekenweefsel, maar vooral ook als dagelijkse verzorging voor op de langere termijn.

Wat je ook nog kunt doen om ervoor te zorgen dat de huid mooier geneest, is het verse litteken behandelen met avocado e olie. De huid blijft hierdoor soepel. Let wel: behandel het wondje alleen als deze al dicht is.

Vraag naar meer informatie over het behandelen van littekenweefsel of de 66 days serie bij je Deynique schoonheidsspecialiste.

Benieuwd naar de oorzaak en oplossingen van andere huidproblemen?

Last van rimpels, pigmentvlekken of een ander huidprobleem zoals couperose? Lees dan ook onze blogs: “Last van pigmentvlekken?” en “Rimpels…ik heb er genoeg van“.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.