fbpx
Blog

Huidverzorging bij mannen

Waarom mannen hun huid net zo goed moeten verzorgen

Het idee dat alleen vrouwen aan huidverzorging moeten doen, is allang achterhaald. Ook mannen zouden hun huid goed moeten verzorgen om er fris, gezond en jong uit te blijven zien. Gelukkig is de cosmetische wereld al heel wat jaren op de hoogte en zijn er ook speciaal voor mannen producten ontwikkeld. Een man heeft misschien niet zo veel verzorging nodig als een vrouw, maar met 0,0 verzorging kom je niet meer weg.

Huidveroudering

Vanaf je dertigste levensjaar begint de huid zichtbaar te verouderen. De aanmaak van elastinevezels en collageen wordt verminderd. Hierdoor wordt de huid slapper en minder veerkrachtig. Er komen minder nieuwe huidcellen bij, waardoor de huid dunner wordt. Kortom, er ontstaan rimpels en groeven en de huid wordt droger en dunner. Dit is natuurlijk zowel bij mannen als bij vrouwen.

Het verschil tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid

De structuur van de mannenhuid verschilt enorm van die van een vrouw. De mannenhuid bevat meer beharing, de zuurtegraad kan schommelen door het scheren en bij mannen zijn de huidporiën grover, dus hebben ze meer kans om vet en afvalstoffen in hun poriën op te slaan. En dat zijn er veel. Door transpireren tijdens het sporten, uitlaatgassen en andere luchtvervuiling komen deze afvalstoffen op het gezicht terecht. Als vet en afvalstoffen niet worden verwijderd, kan dit onzuiverheden als puistjes en mee-eters veroorzaken. Het is dus heel belangrijk dat de mannenhuid wordt gereinigd met een reinigingsfoam. De Foam Cleanser for men van Deynique bevat aloë vera en vulkanisch water, waardoor de huid tot diep in de poriën wordt gereinigd. Het verwijdert overtollig talg, vuil en dode huidcellen en het absorbeert achtergebleven transpiratie.

Rimpels

Doordat het hormoon testosteron de talgproductie verhoogt, hebben mannen vaak een vettere huid dan vrouwen. Een mannenhuid is zelfs 20 – 30% dikker en vetter dan die van een vrouw. Toch maakt dat de huid niet ongevoeliger voor UV-stralen. De UV-stralen gaan namelijk eenvoudig door de bovenste huidlaag naar de lederhuid. Omdat een man een vettere huid heeft, duurt het misschien iets langer voordat de huid uitdroogt, maar door UV-stralen kan de huid toch flink beschadigen en op den duur halen de beschadigingen het verouderingsproces in. Door zonlicht worden het collageen en de elastinevezels vernietigd, die voor soepelheid en stevigheid zorgen. Ook roken en alcohol zijn net zulke boosdoeners voor de huid als bij een vrouwenhuid. Door onder andere deze factoren ontstaan er rimpels.

Zonnebescherming

Als man is het dus ook noodzakelijk om de huid te verzorgen en de aanmaak van collageen en elastinevezels te blijven stimuleren, maar ook te beschermen tegen zonlicht. Zo blijven de cellen zich ook steeds vernieuwen. Tijdens buitenwerk, een dagje op het strand of gedurende een bergbeklimming: smeren met een SPF is ontzettend belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-stralen.

Smeren met een crème

Uitdroging en veroudering van de huid kan worden tegengegaan door na het douchen een vochtbindende crème te smeren. Omdat de mannenhuid dikker is, is het voor deze huid nóg belangrijker dat een crème in staat is om door de hoornlaag binnen te dringen tot dieper in de huid. Alleen wanneer een crème tot dieper in de huid kan doordringen, heeft het een gunstige werking tegen huidveroudering.  Zo is er de sportcreme van de Synergielijn van Deynique. Deze bevat alle ingrediënten om een mannenhuid te voeden, te beschermen en te hydrateren. Het zorgt voor een rustige huid, reduceert oneffenheden, ontspant vooral na het scheren en zorgt voor een heerlijk gevoel.

Wil jij weten waar de verzorgingsproducten voor mannen verkrijgbaar zijn? 

Neem hier contact op met een Deynique huidexpert bij jou in de buurt

Benieuwd naar de oplossing voor huidproblemen?

Benieuwd hoe je huidproblemen behandelt? Bijvoorbeeld een slappe huid of pigmentvlekken?

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.