fbpx
Blog

wrijving tussen de bovenbenen

Tekst : Geen paniek, hier is de oplossing

Zo voorkom je wrijving tussen de bovenbenen

Met de zomerse temperaturen willen we onze rokjes en jurken natuurlijk weer zo snel mogelijk aantrekken. Toch is er een vervelende bijkomstigheid: door wrijving tijdens het lopen, treden er irritaties op aan de binnenkant van je bovenbenen. Dit kan erg pijnlijk en vervelend zijn. Gelukkig heeft Deynique een aantal tips, om zo toch je favoriete zomerkleding aan te kunnen. Hallo zomer!

1. Smeer met een primer

Primer is eigenlijk bedoeld om je make-up de hele dag perfect te laten zitten. Maar het kan ook het ideale wondermiddel zijn voor de bovenbenen. De meeste primers bevatten siliconen, waardoor het een soort filmlaag over je benen legt. Hierdoor ga je weer minder snel zweten, waardoor de wrijving uit blijft.

2. Crea-bea met een oude panty

Mocht je geen shapewear in huis hebben, dan kun je altijd een broekje maken van een oude panty. Voor onder een driekwart rok of jurk is dit een perfecte oplossing. Knip de pijpjes niet te hoog af, want anders rollen ze steeds omhoog. Knip ze net boven de knie af.

Vrouwen benen op bankje

3. Wielrenbroekje of dijbanden

Als je minder creatief bent, probeer dan een wielrenbroekje of dijbanden onder je jurk of rok. Dijbanden heb je in verschillende soorten. Van effen sportieve, tot kanten sexy banden.

4. Gebruik een deodorantroller

Je kunt je benen ook insmeren met een deodorant. Het werkt onder je oksels, dus ook op andere plekken waar je zweet. Door de deodorant transpireer je minder en zal er ook minder wrijving optreden.

5. Babyzalf

Babyzalf bevat veel zink en antibacteriële eigenschappen, dat ervoor zorgt dat er een soort beschermlaagje over je huid komt. Het werkt als bescherming maar helpt ook bij het herstellen van de geïrriteerde huid.

6. Kokosolie

Net als met babyzalf helpt dit natuurlijke goedje je huid irritatievrij te houden en de antibacteriële eigenschappen zorgen ervoor dat bacteriën zich ondanks het zweet, niet kunnen opbouwen.

7. Babypoeder of Silky Underwear dusting powder

Wanneer de huid droog blijft kan er geen wrijving optreden. Om te voorkomen dat je gaat zweten, kun je de poeder elke paar uur aan de binnenkant van je benen aanbrengen. Let er wel op: hoewel de Silky Underwear lekker ruikt en veel natuurlijke ingrediënten bevat, kunnen sommige ingrediënten als linalool en benzyl cinnamate, voor contactallergie zorgen. Probeer de poeder dus eerst uit op een plek waarvan je weet dat daar geen wrijving plaatsvindt, zodat die plek niet nog erger geïrriteerd kan raken wanneer de allergie gaat opspelen: bijvoorbeeld op de binnenkant van je elleboog.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.