fbpx
Blog

De ‘r’ in de maand: boost je weerstand!

Help! De R zit weer in de maand!

We hebben een prachtige zomer gehad, maar we gaan langzaam de herfst en de winter weer in. Ondanks dat deze maand nog warm kan zijn, behoort september tot een van de maanden met de R erin. En de wanneer de R in de maand zit, moeten we ons voorbereiden op griep, verkoudheid en weerstandsvermindering. Te beginnen met een detox: tijd om onszelf te ontdoen van alle afvalstoffen. De maand september staat voor ontslakken en ontgiften!

Anti-oxidanten

De meest sterke vorm om je lichaam te reinigen is met 100% natuurlijke druivenpitkern-extracten: antioxidanten. De term ‘antioxidanten’ is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C. Daarbij komen nog spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen, die in groente en fruit zitten.

Antioxidanten ruimen vrije radicalen op. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade geven aan cellen en weefsels. Antioxidanten pakken deze beschadiging aan en daarmee voorkomen ze op de lange termijn weer ziekten. De oligomere proanthocyanidinen (OPC) uit druivenpitkernextracten zijn te verkrijgen in capsules.

Vezels

In de dikke darm leven goede bacteriën. Deze bacteriën helpen bij de spijsvertering en geven schadelijke bacteriën geen kans. Alle goede én slechte bacteriën worden samen het microbioom genoemd of je darmflora. Zorg voor een goede weerstand én een mooie huid, dat je darmflora in balans is. Vezels helpen je hierbij. Vezels zijn koolhydraten die niet in de dunne darm worden verteerd. Ze verzamelen zich in de dikke darm, waar ze zich volzuigen met vocht en voor een belangrijk deel worden afgebroken tot vrije vetzuren. Dit zijn de belangrijkste voedingsbron voor je darmslijmvlies en je immuunsysteem. Vezels vind je alleen in plantaardige producten: fruit, groente, volkoren granen, aardappelen, noten en peulvruchten. Schokkend is dat maar liefst 90 procent van de Nederlanders te weinig vezels eet. Hoe je meer vezels binnenkrijgt?

    • Ontbijt met een volkoren boterham. Deze kun je ook roosteren. Avocado of tomaat erop is heerlijk om de dag mee te beginnen
    • Snack tussendoor een handje walnoten, komkommer, worteltjes of tomaatjes
    • Ga voor volkorenpasta en volkorenbrood. Ook zilvervliesrijst bevat drie keer meer vezels dan witte rijst
    • De schil van fruitstukken bevat waardevolle vezels, dus alleen je appel wassen is al voldoende
    • Voeg chiazaad of lijnzaad toe aan je yoghurt of salade

Aloë vera vitae drink

Vezels in je voeding zorgen dus voor een goede balans in je darmflora, maar ook Aloë vera vitae drink doet wonderen. Deze is verkrijgbaar in een fles. Elke ochtend een borrelglaasje Aloë Vera Vitae Drink op de nuchtere maag, zorgt niet alleen voor een goede weerstand een mooie huid maar ook een gezonde darmflora. De drank bevat vitaminen, mineralen, spoorelementen, enzymen en saponinen. Daarnaast zorgt de Aloë drank ervoor dat alle belangrijke stoffen die je gedurende dag dag nuttigt, ook nog extra goed worden opgenomen in het lichaam. De Aloë Vera Vitae Drink heeft geen laxerend effect, omdat tijdens de koude persing de aloïne uit de bladeren van de aloë vera plant is gefilterd.

Kiowa Power thee

Vloeistof maakt voeding oplosbaar. Ook wordt het traject dat voedsel moet afleggen in je spijsverteringskanaal gemakkelijker en kunnen vezels zich beter volzuigen met vocht. Drink ongeveer acht glazen per dag. Als je er dan toch op gaat letten dat je meer drinkt, dan is de Kiowa Power thee ideaal. Deze zorgt er niet alleen voor dat vezels hun werk kunnen doen, maar zorgt ook nog eens voor een sterk immuunsysteem. De belangrijkste kruiden worden in Kiowa kruidenthee bij elkaar gebracht en vormen samen een toevoeging op onze dagelijkse maaltijd. De thee bevat niet alleen de kruiden en anti-oxidanten, maar ook vitamine A, B, C, en E. Dit is zeer goed voor het darmstelsel. De kruiden bevorderen de spijsvertering op een natuurlijke manier, de verklevingen in de darmen worden verminderd en het opnamevermogen in de darmen van gezonde voedingsstoffen wordt verbeterd. Daarnaast helpt de thee met het afdrijven van vocht, vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan. Het verhoogt de weerstand, onderdrukt hongergevoel, ondersteunt bij stress en vermoeidheid en vermindert een opgeblazen gevoel. En uiteraard een heerlijk warme drank voor tijdens de koude dagen!

Voor meer informatie over de producten, ga je naar de dichtstbijzijnde Deynique specialiste.

Zuurstofbehandeling

Tip: als je weerstand tijdens het herfst- en winterseizoen laag is, kan zich dat uiten op de huid. Met een zuurstofbehandeling breng je de pH-waarde weer in balans. Schadelijke gifstoffen worden uit de cellen gespoeld, huidirritaties verminderen en de elasticiteit van het collageen- en elastine-netwerk versterkt. De vitaliteit van de huid wordt zichtbaar versterkt: de teint wordt veerkrachtiger en gezonder en er ontstaat een roze, gezond blosje.

Kijk hier voor een Deynique schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt. Zij helpt jou met een persoonlijk advies.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.