fbpx
Blog

Masker-irritatie

Irritaties en onzuiverheden door het dragen van een masker

Mascne of masker-irritatie-puistjes. Andere bronnen noemen het ook wel ‘mascne’ of ‘maskne’, maar dit klopt niet helemaal. Want wanneer je een puistje of andere onzuiverheid krijgt door het dragen van een mondmasker, betekent dit niet meteen dat het acne is. Masker-irritatie is een betere verwoording. De huidirritatie door een mondmasker is sneller en makkelijker te verhelpen dan een acne-probleem.

Wanneer je een masker op hebt is het niet zo erg, maar wél als het masker af mag. Maar dat is juist het probleem: de puistjes krijg je door het dragen van een mondmasker. Masker-irritatie ontstaat vaak rondom de mond en wangen door het langdurig en herhaaldelijk dragen van een mondkapje. Door wrijving en bacterievorming ontstaat er een geïrriteerde huid met onzuiverheden of zelfs ontstekingen. Wat kun je doen?

Tips:

De belangrijkste doelstelling is om de huid te ondersteunen en te kalmeren, zodat deze weer in balans komt. Vernieuw regelmatig je mondmasker en gebruik bij voorkeur een antibacterieel, katoenen of zijden mondmasker. Wanneer de stof nog kan ademen, scheelt dit een hoop qua vochtigheid. 

Doe het masker indien mogelijk af, zodat de huid weer kan ademen. Draag zo min mogelijk make-up. Wanneer je wel make-up draagt, zorg er dan voor dat je de huid goed reinigt.

Het is vervelend, maar probeer in ieder geval deze tips op te volgen om de huid te kalmeren en goed te reinigen. Zo voorkom je al een heleboel.

Meer informatie

Over de samenwerkingsmogelijkheden bij Deynique Cosmetica of over deze blog?

Neem contact op

Nieuwsbrief ontvangen

Mis geen handige tips en Deynique updates.